Här bogserar Tesla Model X en Boeing 787-9 Dreamliner och sätter rekord

Tesla Model X har inte bara dragkrok – den är ingen dålig draghäst heller. Se filmen när den drar en Boeing 787-9 Dreamliner. 139 ton på kroken är rätt imponerande.

Publicerad

Tesla Model X visar sig vara en mycket kompetent dragbil.

Med en kapacitet på drygt 2.200 kg, är Tesla Model X för närvarande det eldrivna passagerarfordon med den högsta dragvikten på marknaden. Men här sliras det nog lite på den gränsen... Tesla Model X P100D noterar nämligen ett rekord i Guinness World Record genom att, i egenskap av elbil, bogsera en Boeing 787-9 Dreamliner (se klippet nedan). Dragvikt 139 ton!

Vi har redan sett några Model X-ägare sätta sin bil på prov. I vintras kunde vi till exempel se en film där en Tesla Model X bogserade en stor lastbil på snöiga gator i North Carolina.

Den senaste manövern är dock inte en akt av hjälpsamhet utan en uppvisning i ordets rätta bemärkelse. PR-jippot var regisserat av flygbolaget Qantas som ville främja samarbetet med Tesla, och därmed visa kapaciteten hos Model X genom att dra en Boeing 787-9 Dreamliner på Melbourne Airport.

Det här kraftprovet handlar om vridmoment och dragkraft, där bilen "bara" behöver få objektet i rullning och sedan upprätthålla farten. Med 9.500 Nm vridmoment på hjulen är det egentligen inte så överraskande, även om det är en imponerande bedrift.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
On
Off

1 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1491 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 536 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842