Första lyxhusbilen med krockkuddar

Bakom säkerhetskonceptet i nya Flair ligger ett tvåårigt utvecklings- och utprovningsarbete.

Första lyxhusbilen med krockkuddar

Kanske har en milstolpe passerats. Som första lyxhusbil med krockkuddar som standard ser vi Niesmann+Bischoffs Flair.

Publicerad

Den som idag köper en ny personbil kan vara säker på att den är försedd med krockkuddar. En minst sagt viktig komponent som saknas i linerhusbilar. Men nu har det blivit ändring på det. I sina nya Flair har den tyska husbilstillverkaren utvecklat de första linermodellerna – en husbilstyp som vanligtvis byggs på ett Iveco Daily-chassi – som är försedda med krockkudde för både förare och passagerare. Därigenom har man åstadkommit ett genombrott när det gäller den passiva säkerheten, då det ännu inte finns något lagkrav på krockkuddar i husbilar.

– Många bilägare är säkerligen förvånade över att dessa stora och lyxiga husbilar fram till nu inte har varit försedda med krockkuddar, säger Niesmann+ Bischoffs vd Hubert Brandl. Men med den speciella konstruktionen hos den här typen av fordon har det inte varit enkelt att förse förar- och passagerarplatserna med krockkuddar. Som första tillverkare i branschen har vi tagit oss an denna utmaning, och resultatet övertygar. Vi har lyckats förse Flair med ett säkerhetskoncept som vid en eventuell olycka ger bästa möjliga skydd för både förare och passagerare. Säkerhetskonceptet ingår i bilens standardutrustning, och betingar inte något pristillägg. 

Till det skräddarsydda säkerhetskonceptet hör dessutom elektronisk sladdparering (ESP) och bältesåtstramare av högsta klass. Nytt är också det så kallade Pedal Release-systemet, som ger extra skydd åt föraren. Vid en kollison kommer bromspedalen att fällas framåt, så att risken för skador på fötter och underben minskar högst avsevärt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1492 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 537 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842