Mässan för det mobila livet

Publicerad: 2018-06-19   Uppdaterad: 2023-04-18

I år kommer mässan Elmia Husvagn Husbil också att satsa hårt på resmål med husvagnar och husbilar.

Elmia Husvagn Husbil

Var: Jönköping
När: 5-9 september
Utställningsyta: 32 000 kvadratmeter
Utomhusyta: 35 hektar
Antal campingplatser: 2 700 (det finns platser kvar på område 2, utanför staketet)
Antal besökare: Cirka 36 000

– Vi arbetar nu målmedvetet med att framföra budskapet – det mobila livet – som i och för sig kan se väldigt varierande ut. Idag handlar det inte bara om att fälla ned stödbenen på en campingplats. Nu använder många sina campingfordon för sina hobbies och intressen, vare sig det är fiske, jakt, golf, MTB-cyklande eller allmänt kunskapssökande, säger Klas Brandt, projektledare och mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

”Mässan för det mobila livet” är den slogan som ska etsas fast.

– Både husbilen och husvagnen har blivit ett verktyg för att uppleva saker och ting. Så nu gör vi en kursändring på Elmia Husvagn Husbil där vi utgår från produkten och lägger till nyttjandet av den. Vi ska samarbeta med Gone Camping där programledarna kommer att vara på plats för att framhäva resor, äventyr och samtidigt svara på frågor, förklarar Klas Brandt.

Mässan för det mobila livet
Klas Brandt är projektledare och mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Tanken med idén är skapa än mer reslust och ge besökarna mer tips och inspiration så att semesterresan blir så optimal som möjligt. Självklart kommer mässan i övrigt att ha samma fokus som tidigare, det vill säga mängder av nya husvagns- och husbilsmodeller. En del så nya att det kan komma att handla om Europapremiärer.

– Självklart kommer vi även att fortsätta med de populära kvällsaktiviterna italiensk afton, räkfrossa, supé och dansbandskvällar. I år blir det Larz Kristerz (vinnare av dansbandskampen 2008) och Black Jack som står på scenen. Precis som tidigare är det fritt inträde för de som bor på vår camping, hälsar Klas Brandt.

Rulla till toppen