Slovensk plåtis till Sverige

Publicerad: 2018-06-21   Uppdaterad: 2018-06-18

I samband med Fritidsmässan i Kristinehamn kommer en plåtis att lanseras på den svenska marknaden – Robeta från Slovenien.

Robeta Caravan grundades 2011 av Primoz Kotnik och nu 17 år senare rullar de in på den svenska marknaden via importören Varbergs Husbilar AB.

– Vi kommer med två modeller som är lämpade för nordiskt klimat och de är specialbyggda för oss, säger Charles Fjellsöy, vd för Varbergs Husbilar.

Modeller är Helios Arctic Edition med tvärställd säng (599 centimeter) och långbäddaren Apollo Arctic Edition (640 centimeter) och de är båda utrustade med extra allt.

– De är förberedda för ett kallt klimat. Som standard ingår Truma Combi 4E men det går att uppgradera till en kraftigare värmepanna om så önskas. Vidare är de bland annat utrustade med solcell, navigator, backkamera, utedusch, ja allt man kan tänka sig, fortsätter Charles Fjellsöy.

Som drivlina gäller Citroën Jumper med 160 hästkrafter. Robeta bygger alla möbler på plats. Allt är formsytt, vare sig det handlar om tyg eller konstläder. Handfatet är av härdat glas och kryddstället är applicerat på en magnetplatta. Helt skarvfri och kraftig isolering noteras också. 

Det handlar om mer exklusiva kompakthusbilar än vi är vana vid att se på marknaden, avslutar Charles Fjellsöy.

Rulla till toppen