Nya Mercedes GLE hjälper till att backa med husvagnen

Publicerad

Mercedes har visat upp en ny generation av stora suv-modellen GLE, som konkurrerar i samma storleks- och prisklass som Volvo XC90.

Det här blir förmodligen ingen vanlig dragbil på grund av prislappen, som i och för sig inte är officiell än men som ändå lär bli hög. Men Mercedes GLE bjuder på en hel del detaljer som kan vara kul att drömma om för campingentusiasterna.

Den största nyheten är att Mercedes GLE får ett system som kallas Trailer Manoeuvring Assist, som kan ta över det många bilförare kanske tycker minst om: att backa med husvagn eller släp.

Systemet kan själv styra bilen när du backar med släp i upp till 5 km/h. Med hjälp av bilens infotainmentskärm kan du ange vart bilen ska backa och när bilen sedan sätter igång kan du hålla koll på omgivningen med hjälp av backkameran.

Bilen har en nyutvecklad version av Mercedes fyrhjulsdriftssystem 4Matic som kan skicka all kraft till antingen fram- eller bakhjulen om föraren kör fast.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1491 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 536 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842