Nytt, smart ventilationssystem

SmartVent ventilationssystem är integrerat med elsystemet Smart D.

Nytt, smart ventilationssystem

Kabe presenterar ett nytt avancerat ventilationssystem. Man utlovar god inomhusmiljö i husvagnen, och samtidigt minskad energiförbrukning.

Publicerad

Produkten heter SmartVent och det är en värmeväxlare där värmen i vagnen återvinns och kall luft används för kylning. Systemet styr temperaturen i vagnen samtidigt som kvaliteten på inomhusluften övervakas och regleras. Produkten är patentansökt och kommer att finnas som tillval i Imperialserien från och med årsmodell 2019.

Till SmartVent ingår ett paket med solceller och ett extra stort batteri. Halterna av koldioxid, kolväte och andra ämnen mäts kontinuerligt. Systemet innehåller också ett filter som effektivt tar hand om många av de partiklar som kan skapa problem för bland annat allergiker. 

– Eftersom systemet reglerar mängden frisk luft i vagnen behöver man inte ventilationen i takluckorna, de blir istället tätslutande. Pollen kan undvikas medan exempelvis matos och andra oönskade lukter snabbt kan vädras ut, berättar Mikael Blomqvist, vice vd och teknisk chef på Kabe, som också är upphovsman till systemet. 

Förutom förbättrat inomhusklimat sägs ventilationssystemet också bidra till minskad energiförbrukning. Här finns en funktion med värmeåtervinning som sänker energiförbrukningen med cirka sju procent med drift i kall yttermiljö. 

– Systemet är miljövänligt då det drar betydligt mindre energi, något som är bra både för planeten och plånboken, avslutar Mikael Blomqvist.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1492 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 537 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842