Fler uthyrningsstationer för Rent and Travel

Publicerad: 2019-10-03   Uppdaterad: 2019-09-23

Intresset för att hyra husbil för weekendresor och semestrar är stort. I takt med att förfrågningarna från ressugna semesterfirare ökar ansluter också fler uthyrningsstationer till konceptet. Senast i raden är Hobby Fritid i Tenhult.

– Vi ser ett stort intresse för Rent and Travel och får in förfrågningar från många delar av landet. Det har funnits en efterfrågan på en uthyrningsstation i området runt Jönköping och vi är oerhört glada att Hobby Fritid har anslutit sig, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm som tagit konceptet Rent and Travel till Sverige.

Jörgen Nyström är vd för Hobby Fritid och har många års erfarenhet från branschen.

– Jag började arbeta här förra året och såg direkt en stor efterfrågan på att hyra semesterfordon. Vi tittade en del på att starta uthyrningsverksamhet i egen regi men kände att det var väldigt omfattande. När vi upptäckte det färdiga konceptet Rent and Travel kändes det därför helt rätt för oss, säger Jörgen.

Med start den 15 juli finns Hobby Fritid i Tenhult som valbar station för upphämtning av den hyrda husbilen. Redan för några veckor sedan gjordes den första bokningen.

– Att vi fick in en bokning redan innan stationen var igång känns såklart extra kul. Det är tack vare vår bokningssupport som snappat upp önskemålet och kunnat göra en tidig bokning, säger Lars Bergholm.

Tenhult ligger ungefär en mil utanför Jönköping och härifrån har man 85 procent av Sveriges befolkning inom 30 mil. Hit är det enkelt att ta sig med bil, buss och tåg. Läget är också strategiskt bra för utländska resenärer som anländer till Sverige via flyg till Landvetter.

– Med flygbuss tar sig resenärerna enkelt till Jönköpings busstation där vår personal hämtar upp dem. De som kommer med egen bil parkerar kostnadsfritt på ett inhägnat och övervakat område hos oss, berättar Jörgen.

Ambitionen är att Rent and Travel ska ha uthyrningsstationer över hela landet. I nuläget kan resenärer hämta sin husbil i Kristinehamn, Norrköping, Stockholm/Arlanda och Jönköping/Tenhult. Fler aktörer har visat intresse och fler stationer kan tillkomma redan i år.

Rulla till toppen