Alko HY4 uppgraderas

Från och med oktober kommer Alko HY4 (hydrauliska stödben för husbilar) att kunna styras via en app i mobiltelefonen som fungerar med såväl Android som iOS.

Publicerad

På skärmen ses den fysiska handkontrollen avbildad och manövreringen är exakt densamma. Kommunikationen med HY4 styrenhet sker med hjälp av Bluetooth via AL-KO 2-Link system. Ett system som redan finns tillgänglig för husvagnar med ett antal funktioner.

I appen tillkommer också en vågfunktion som inte finns i den vanliga fysiska handkontrollen. Med ett tryck sätter användaren igång en vägningsprocess. Benen körs ut/in automatiskt och samtidigt registreras vikten både fram och bak, vilken visas på skärmen. Hela proceduren tar cirka 3 minuter.

Appen tillsammans med 2-Link sändare kommer även att kunna eftermonteras och leverans beräknas komma igång i oktober/november. 

HY4 är unikt på marknaden genom att varje ben har en egen motor i en sluten enhet. Inga dragningar av oljeslang, inne eller under bil krävs. Allt monteras under bodelen på chassiet. Först ut att visa systemet är Caravan Salon i Düsseldorf.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1547 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 560 fristående campingplatser och 614 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 373 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842