Best in show 2016

Publicerad: 2016-02-19   Uppdaterad: 2023-04-18

För tredje året har Husvagn & Camping, tillsammans med journalister från Husbilen Test, Husbil & Husvagn samt Fritidsmagasinet utsett mässans bästa husvagnar och husbilar i olika kategorier. I går kväll delades priset ”Best in show” ut på Caravan Stockholm som just nu pågår i Kistamässn. Fyra husvagnar och fyra husbilar har belönats med den fina...

För tredje året har Husvagn & Camping, tillsammans med journalister från Husbilen Test, Husbil & Husvagn samt Fritidsmagasinet utsett mässans bästa husvagnar och husbilar i olika kategorier.

I går kväll delades priset ”Best in show” ut på Caravan Stockholm som just nu pågår i Kistamässn. Fyra husvagnar och fyra husbilar har belönats med den fina utmärkelsen.

Best in show 2016

HUSVAGNAR

Best in show 2016

1. Resevagn LMC Style 450 E
Vagnen är konstruerad för de som reser och vill ha mycket prylar med sig. Stuvutrymmet under sängarna går tvärs över hela vagnens bredd och saknar motstycke. LMC har 12 års fuktgaranti och redan i de lättaste versionerna har de minst 200 kilo lastvikt.
 
2. Barnkammarvagn Polar 590 BK.
En åretruntvagn som fungerar för den aktiva barnfamiljen. Det är gott om stuvutrymmen samtidigt som det är gott om plats även när flera ska röra sig i vagnen. Sittplats för många utan att inkräkta på golvytan i vagnen.

3. Långliggarvagn – Dethleffs Exclusive 760 DR
En vagn för det krävande paret. Den är välutrustad och har många smarta lösningar, som den dolda bänkförlängning som i ett handgrepp ger vagnen ett vinkelkök. Bra förvaringsutrymmen och fint hygienutrymme.
 
4. Mest husvagn för pengarna Hobby 650 KFU Prestige
Hobby har alltid påkostad design. Den här vagnen är dessutom kompletterad med smarta tekniska lösningar, bra förvaringsutrymmen och praktiskt kök. Grundpriset, 282 800 kr, innebär mycket vagn för pengarna.
 

HUSBILAR

Best in show 2016

1. Helintegrerad husbil – Carthago Chic E-Line i55 XL
För dess genomgående höga kvalitet, smarta detaljlösningar och föredömliga förarmiljö. att möbeldesignen tilltalar bidrar till helhetsintrycket.

2. Halvintegrerad husbil – LMC Cruiser T 683G
Hög byggkvalitet, oöverträffad fuktskadegaranti (12 år) och i priset ingår det man kan behöva.

Best in show 2016

3. Kompakt husbil – Hymer Yellowstone
För sina smarta detaljlösningar, genomgående höga kvalitet och lösningen för dinettebordet. Man kan dessutom byta gasolflaskorna inifrån bodelen.

4. Mest husbil för pengarna – McLouis Ness 75
All-Inclusive som gör skäl för namnet, till och med elcykel ingår.
Foto: Jenny Flodén/Anders Wallsten

Caravan Stockholm arrangeras på Kistamässan i Stockholm den 18-21 fenruari.

 

Läs mer:
Best in show 2015

Rulla till toppen