Hur påverkar Corona branschen?

Husvagn & Camping vill poängtera att svaren på frågorna är från vecka 12, efter det kan mycket ha hänt.

Hur påverkar Corona branschen?

Inga utlandsresor, restaurangbesök, bio eller teater. Många måste arbeta hemifrån och viktiga möten blir inställda. På bara ett par veckor har allting vänds upp och ned – och orsaken heter Coronaviruset.

Publicerad

Vad har då hänt inom branschen? Vi sände 19 mars ut frågan till några generalimportörer och återförsäljare och fick följande svar: 

Jimmy Busch, platschef Caravanhallen Haninge: 

–Jag kan inte säga att vi upplever någon nämnvärd påverkan i dagsläget. Vi har nyligen avslutat en "jippohelg" som var fantastiskt välbesökt. Det vi noterat är att tillströmningen av kunder på vardagar är dämpad, om det beror på viruset låter jag vara osagt.

Darek Wolosz, vd Solhem Husbil: 

–Hos oss är det business as usual. Kunder dyker upp, leveranser sker. Vi har handsprit, informerat personalen och följer myndigheternas rekommendationer. Vi känner oss inte speciellt utsatta, lokalen är mycket fräsch och städas ofta, vi har inga "folkmängder" att prata om, kunder har möjlighet att gå runt i princip själva utan närgående kontakt med andra. När det gäller leveranser går det bra, men jag hört signaler från Fiat att det blir förseningar.

Johan Gustavsson, delägare Dags Husvagnscenter:

–Vi har ännu inte märkt något nämnvärt angående Corona förutom att alla pratar om det. Det är bra med kunder på fordonssidan och mycket spring i butiken. Märker av lite förseningar på fordon på grund av transportbekymmer men några produktionsproblem märker vi ännu inte av.

Håkan Jägmar, Salesmanager Sweden Hobby Caravan:

–Vi följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten, tycker de gör ett bra jobb i dessa svåra tider. Vår bransch får nog ta det lugnt och sitta still i båten, men om några veckor kommer vi förhoppningsvis få se ett ökat intresse kring våra produkter igen, då vi kommer till mitten av maj och
början av juni.

Bengt-Åke Bengtsson, vd Bengt i Örkelljunga:

–Vi har haft en fortsatt bra försäljning av husbilar och husvagnar och antalet kundbesök har varit ganska normalt hittills. Förhoppningsvis tycker många det är lämpligt att semestra i Sverige i sommar med husbil eller husvagn. Det har blivit lite förseningar av husbilsleveranser från utlandet men inga dramatiska. På reservdelssidan tar det också lite längre tid än vanligt. På företaget har vi vidtagit rekommenderade försiktighetsåtgärder.

Ett företag som har drabbats hårt av Covid-19 är fordonstillverkaren Kabe, som valde att stänga fabrikerna under två veckor i samband med påsk.

Vad händer då med Husvagn & Camping kryssning 22-23 november?

–Vi följer självklart utvecklingen och kommer att agera utifrån myndigheternas rekommendationer. I skrivande stund fortsätter vi att planera för att kryssningen ska bli av och vi hoppas att vi får träffa alla läsare under säkra omständigheter i höst, hälsar eventansvarige David Andersson.

Till sist kan vi meddela att SCR Svensk Camping bevakar utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer instruktioner och rekommendationer de får från ansvariga myndigheter. Se www.scr.se för de senaste uppdateringarna.

 • Nolia: Tre av fyra får gå

  Nolia: Tre av fyra får gå

  Nolia går mot ett osäkert år. För att kunna se framåt tvingas företaget till uppsägningar.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-09 07:49

 • Här är framtidens kontor

  Här är framtidens kontor

  2021 års mässa Toyota Auto Salon fick ställas in publikt på grund av rådande Coronapandemi. Men det hindrade inte arrangören från att bjuda på en virtuell motsvarighet.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-08 07:42

 • Sverige – trea i Europa

  Sverige – trea i Europa

  När HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) räknade samman fjolårets registreringssiffror på den svenska marknaden visade det sig att husvagnarna ökade med 9,71 procent medan husbilarna minskade med 3,47 procent.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-07 06:37

 • Bürstner till Skokloster

  Bürstner till Skokloster

  Det välrenommerade varumärket Bürstner får ännu en stark och väletablerad återförsäljare på den svenska husbilsmarknaden – Skoklosters Husbilar & Husvagnar.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-04 07:19

 • Krögare med både rök och eld

  Krögare med både rök och eld

  När nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll nu kör sin andra säsong är det med nya smaker. Krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson har nämligen tagit över anläggningens restaurang.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-03 07:13

 • Rapidos nya signatur

  Rapidos nya signatur

  Ultimate Line heter Rapidos nya serie som omfattas av sex modeller. Det handlar om en förstärkt standardutrustning där hög klass blir ännu bättre.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-02 06:51

 • First Camp storsatsar

  First Camp storsatsar

  Skandinaviens största campingkedja, First Camp, storsatsar inför campingsäsongen 2021. Strax före årsskiftet signerades förvärvet av Frigård camping i Danmark, som blir kedjans 45:e destination.

  Nyheter Redaktionen, 2021-04-01 06:07

 • Hollistay – så in i Norden bra

  Hollistay – så in i Norden bra

  Hollistay lanserades 2019 och året efter hade den digitala plattformen över 1,1 miljon besökare. Nu utökar de med info om campingplatser i våra nordiska grannländer.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-31 07:47

 • Uppsving för husvagnar 2020

  Uppsving för husvagnar 2020

  Eftersom siffrorna för registreringsstatistiken inte hann inkomma före tidningstryck i den förra utgåvan av Husvagn & Camping sammanfattar vi här 2020.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-30 07:32

 • Originalet utmanas

  Originalet utmanas

  Bland de allra minsta husbilarna fortsätter Pössl att utmana originalet VW California, och nu spänner de bågen ytterligare.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-10 07:44

 • En vanlig ovanlig husbil

  En vanlig ovanlig husbil

  Det går fortfarande att vara ett litet företag som kan stångas med de stora aktörerna, bara man går sin egen väg – något som Nordic Husbilar i Kristinehamn har gjort med konceptet Nordic Office.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-09 07:21

 • Hobby Fritid ska växa med förmedling

  Hobby Fritid ska växa med förmedling

  Husbils- och husvagns-återförsäljaren Hobby Fritid i Tenhult gör en storsatsning inför 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-08 07:05

 • Upptäck nya Solifer

  Upptäck nya Solifer

  Eleganta, välutrustade och funktionella är orden som genomsyrar Solifers fordonspark inför modellåret 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-05 07:54

 • First Camp – nu på Öland

  First Camp – nu på Öland

  Skandinaviens största campingkedja First Camp fortsätter att växa. Från och med årsskiftet har de nu tagit över Löttorps camping på Öland.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-04 07:48

 • Många CI i Sverige

  Många CI i Sverige

  När 2021 års modeller från CI presenteras i Sverige sker det på fler platser än någonsin. Det nya modellåret bjuder på ett utvecklat och bredare utbud.

  Nyheter Redaktionen, 2021-03-03 07:45

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206