Denna sida är en annons från vår partner
Så kör du säkert i sommartrafiken

Undvik stressade och osäkra situationer i trafiken via smart teknik. Foto: Istock photo

Så kör du säkert i sommartrafiken

Publicerad

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED GARMIN

Sommaren är i allra högsta grad här och med den kommer fler fordon i trafiken och också fler ovana förare. För dig som kör husbil eller med husvagn är det viktigt att på ett säkert sätt hålla dig uppdaterad om trafikläget.

Ute på vägarna är det lätt att hamna i oväntade och ibland riskfyllda situationer. Det går dock att underlätta ditt körande med hjälp av smart teknik. 

Camper 770 är en navigator med livefunktioner som gör att du kan luta dig tillbaka och koncentrera dig på körningen här och nu istället för att behöva planera mil i förväg.
– Den här nya navigatorn ger relevant reseinformation längs rutten och dessutom i en snygg förpackning, säger Jan-Åke Arenäs på Garmin.

Med Camper 770 får du rekommenderade körsträckor som är baserade på storleken och vikten på din husvagn eller husbil. Detta gör att du kan undvika snåriga och snäva vägar, eller broar där bilen är för hög för att ta sig under. Du slipper också råka ut för att hamna i en alltför brant lutning.
– Såklart gäller de vägskyltar eller annan trafikinformation som finns längs vägarna, men i det stora hela kan vi se att Camper 770 är uppdaterad och tar hänsyn till rådande omgivning, säger Arenäs.

Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D

 

 

Jan-Åke Arenäs är VD på Garmin Nordic. Foto: Garmin

Håll dig uppdaterad 

Förutom att föreslå säkra vägval kan Garmin Camper också ge förvarningar när du närmar dig en fartkamera, rödljuskamera eller när du är i ett område med skolor eller viltövergångar. 
– Med Garmin 770 är du aldrig ensam i trafiken, utan har nästan som ett par extra ögon med dig, säger Jan-Åke Arenäs. En av de stora fördelarna med navigatorn är också att den möjliggör handsfree navigering via en röststyrningsfunktion så att du alltid kan hålla båda händerna på ratten. Genom att bara tala kan du på ett säkert sätt låta navigatorn veta vilken typ av information du behöver i stunden, och du kan också få relevant handledning utan att be om det. När du kört ett par timmar föreslår Garmin 770 till exempel trevliga rastplatser längs vägen som en påminnelse att du inte ska köra när du är för trött.

 

 

Din rekommenderade rutt förändras baserat på din vagn eller bils egenskaper. Foto: Garmin

Backa säkert

Det är inte bara på vägarna som Garmin 770 bidrar till ett säkert körande. Även när du har anlänt till camping- eller ställplatsen finns ett hjälpmedel för att tryggt och lugnt kunna parkera. Navigatorn är nämligen kompatibel med Garmin BC 30 backkamera*. Kameran visar dig området bakom din husbil eller husvagn medan du backar, vilket är en säkerhet för både dig och din omgivning. Detta gör att du kan undvika person- eller materiella skador och det förenklar parkeringsprocessen. Du kan också spara tid och du slipper krångel när vagnen ska på plats.

 

 

 

 

 

 

Detta ingår i Garmin 770 LMT-D


 • Röststyrd navigering

 •  Förslag på rutter anpassat efter bilmodell, vikt och längd

 • 6,96 tums färgskärm

 • Ta emot samtal och SMS trådlöst via bluetooth

 • Information om platser längs vägen via Tripadvisor

 • Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D


*Garmin BC 30 backkamera säljs separat. 

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1637 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 707 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206