Denna sida är en annons från vår partner

HELA DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED AUDI

Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

Allt fler svenska bilköpare väljer en suv, bland annat eftersom den lite högre sittpositionen ger bättre överblick och en känsla av trygghet i trafiken. Audi Q5 backar upp den känslan med hårda fakta: det är en av de absolut säkraste bilarna i sin klass, en skön trygghet ute på de stressiga sommarvägarna.

Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

En familjebil ska klara precis alla utmaningar som den ställs inför, och viktigast av allt är säkerheten. Krocksäkerheten har tagit enorma steg framåt de senaste åren och Audi Q5 har den modernaste tekniken för att – i möjligaste mån – helt undvika en olycka redan innan den sker. Och om den mot förmodan skulle inträffa har modellen som uppgift att hålla din familj så säker som möjligt.

Audi Q5 har belönats med toppbetyget fem stjärnor hos organisationen Euro NCAP, som testat nya bilar sedan 1997. Modellen kan bland annat varna för fotgängare framför bilen och cyklister i döda vinkeln. I krocktestet tog Audi Q5 poäng för skyddet av både barn och vuxna i bilen och för fotgängare utanför bilen.

Säkerhetssystem i världsklass

Säkerheten i nya bilar brukar delas in i två delar. Dels den aktiva säkerheten, som handlar om att försöka undvika att en olycka sker, och dels den passiva säkerheten, som handlar om att skydda passagerarna om det värsta trots allt skulle inträffa.

Audi Q5 håller koll på omgivningen runt bilen med hjälp av det smarta systemet pre sense city, som kan varna föraren för andra bilar och fotgängare. En nyhet som faktiskt kan rädda liv. Systemet kan också gripa in själv och bromsa ned bilen till stillastående om det skulle behövas. Det här systemet fick mycket beröm av Euro NCAP och kan i många fall undvika en olycka helt.

Vid sidan om pre sense city finns flera andra smarta hjälpmedel och fördelar som skyddar dig och din familj på resan.

• Bilen tar hand om kökörningen. Den adaptiva farthållaren med Stop & Go-funktion håller avståndet till bilen framför och kan själv ta hand om gas och broms när du sitter i kö. Det gör körningen mycket mer avslappnad och du kommer fram mer utvilad.

• Inga följdolyckor. Multikollisionsbromsen kan förhindra att bilen orsakar följdskador för andra bilister om du råkar ut för en olycka.

• Tomt i döda vinkeln. Audi side assist kan varna för bilar i döda vinkeln när du ska byta fil.

• Kör pigg – eller inte alls. Trötthetsvarnaren känner av när det börjar bli dags för en paus.

• Undvik tvärnit för cyklisten. Exit warning assist varnar för bilar och cyklister som kommer bakom bilen när du har parkerat och ska öppna dörren. På så sätt undviker du att smälla upp dörren när någon närmar sig.

• Enklare parkering. Cross traffic assist rear hjälper dig att hålla koll bakåt när du backar ut från en parkeringslucka.

• Om det värsta är på väg att hända. Audi pre sense kan avgöra om en olycka är på väg att inträffa och förbereder passagerarna. Det kan till exempel handla om att dra åt bältet, sätta igång varningsblinkers och stänga sidorutorna.

• En suv ger bättre överblick. Förutom att Audi Q5 fått toppbetyg i krocktest och att modellen har en mängd säkerhetssystem, ger alltså även den högre sittpositionen i en suv en säkrare körkänsla och bättre överblick i trafiken – något som många suvägare uppskattar.

Perfekt på husvagnssemestern eller för båtägaren

En suv är dessutom ett smart val för dig som använder dragkroken, till exempel för en husvagn eller båt.

Den högre sittpositionen ger smidig överblick och hög komfort, och Audi har tagit fram ett specialanpassat Trailerpaket med baklucka som öppnas och stängs elektriskt, infällbar dragkrok samt ett förvarings- och bagagerumspaket med många smarta lastningslösningar som gör vardagen enklare.

Läs mer om Audi Q5 och boka en provkörning här

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206