Denna sida är en annons från vår partner
Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

Montage: Istock, Skand

Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

Publicerad

Snabbguide – så beställer du en skoter

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED SKAND

Miljövänlig, smidig och enkel att köra – både på vanliga vägar och i naturen. En elskoter ger dig en friare campingsemester. Nu kan du dessutom få en klimatpremie för ditt skoterköp – en premie som täcker upp till en fjärdedel av den totala inköpskostnaden.

Det är egentligen väldigt enkelt. Du slår på strömmen, vrider om handtaget – och sedan är det bara att köra. Dessutom behöver det varken körkort eller registreringsbevis.

Att skaffa en trehjulig elskoter innebär en enorm frihetskänsla för många. Plötsligt blir det smidigare att röra sig utomhus. Med en skoter från Skand kan du köra både på vanliga vägar och på gångvägar, men också i naturen. Den här typen elfordon blir därför även smidigt på semestern.

Det kan till exempel handla om att ta sig runt på campingplatsen, köra och handla eller utforska omgivningarna på det resmål du befinner dig.

Livet ska vara härligt och roligt

Miika Utoslahti är grundare av skoterföretaget Skand. Han menar att alla har rätt till en aktiv vardag.

– Vi vill underlätta för våra kunder! Livet ska vara härligt och roligt, det ska vara lätt att hitta på saker. Det är en rättighet för alla människor tycker jag. Den här typen av elskotrar ger en ökad frihet, säger han. 

Birgitta von Bondsdoff är en av dem som skaffat sig en skoter från Skand. Hittills har hon främst använt den i stadsmiljö, bland annat när hon kört och handlat, åkt på olika evenemang och besökt sin fysioterapeut. Men hon har också haft skotern med sig till sommarstugan.

– Jag har svårigheter att promenera och det är inte alltid man kan ta sig någonstans med buss eller bil. Då blir det här en stor hjälp, säger Birgitta von Bondsdoff.

Vilken färg vill du ha på din elskoter?

1. Röd

2. Blå

3. Sliver

4. Vit

5. Annan

Klicka här – och läs mer. 

"Tryggheten är superviktig"

En trehjulig elskoter från Skand kostar från 20 000 kronor. I regeringens höstbudget ingår dock en klimatpremie för privatpersoner vid köp av elmopeder, elcyklar och elmotorcyklar. 350 miljoner kronor ska årligen avsättas för ändamålet mellan åren 2018-2020.

Tanken är att bidragsförordningen ska börja gälla den 1 januari 2018, men även fordon som är köpta från 20 september 2017 och framåt innefattas*. 

Ansök retroaktivt

Om du är sugen på att beställa en elskoter är det därför viktigt att du sparar kvittot, så att du kan ansöka om premien retroaktivt. Bra att tänka på här är att det på kvittot ska gå att identifiera det fordon du tänker söka avdrag för, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.

– För oss är tryggheten superviktig. I princip alla som beställer en elskoter av oss är jättenöjda. Samtidigt handlar det om en del pengar och det kan det vara svårt att våga fatta den här typen av beslut spontant. Därför har vi ett erbjudande just nu där du kan testa i 14 dagar. Är du sedan inte nöjd är det bara att höra av dig, så kommer vi och hämtar skotern, säger Miika Utoslahti.

*Från 1 januari planeras en skatterabatt på elfordon för privatpersoner på 25 procent av kostnaden, upp till 10 000 kronor. Men även fordon som är köpta från 20 september 2017 innefattas. Det går alltså att ansöka om premien retroaktivt, så spara kvittot. GARANTI: Skulle reglerna ändras garanterar Skand att rabattera priset på sina skotrar med 2 500 kronor.

JUST NU: Höstkampanj värde 3 900 kronor


Beställer du en Skand-skoter under oktober och november får du extra utrusning på köpet. Då ingår ett par starka LED-lampor som lyser upp i vintermörkret. Normalpris på lamporna är 3 900 kronor.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED SKAND

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1626 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 695 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206