Denna sida är en annons från vår partner
Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

Foto: Istock

Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

Publicerad

Skummande öl, tyrolerhattar och lederhosen. Tyskland på hösten är en riktig fest. Här guidar vi dig till de bästa ölfesterna (och vinfestivalerna) i det stora landet i söder.

Hela artikeln är ett annonssamarbete med Tyska Turistbyrån.

Festernas fest säger vissa, andra menar att det är världens största folkfest. Oavsett titel så är Oktoberfestligheterna en över 200 år gammal tradition med mycket öldrickande och glada miner omringat av mängder av sevärdheter. Är du mer av en vindrickare, så nns det något för dig också!

Här tipsar vi om de fem största och mest minnesvärda festligheterna.

München – Oktoberfest

Här hittar du fenomenet Oktoberfests ursprung, som idag finns över hela världen. För att uppleva en ölfest på riktigt så är det hit man ska bege sig. Invigningen av festligheterna sker varje år klockan 12 den första lördagen efter den 15 september, vilket i år (2018) innebär 22 september. Festligheterna fortsätter sen i två veckors tid. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl som serveras i enliterskannor. Ett öl som bara får tillverkas av lokala bryggerier i München. Till München väntas över fem miljoner besökare som
tillsammans dricker cirka sex miljoner liter öl.

När: 22 september – 7 oktober.
Plats: Theresienwiese, München.
Restid från Malmö: 11 tim, 40 min.
oktoberfest.de/en

Bremen – Freimarkt

Den före detta Hansastaden är världsberömd för att vara stadsmusikanternas hemstad men även ett öl- och vinmecka, med fotboll i högsta klass och fascinerande arkitektur och historia. Här anordnas också oktoberfestivalen Freimarkt som blivit ett välkommet inslag under den senare delen av oktober. Under Freimarkt bjuds det upp till folkfest, med festhallar och ett stort tivoli. Här får musiken ta stor plats och mat
och dryck har ett stort fokus. Halvvägs in i festligheterna byter stan nästan skepnad då en stor karneval sätter färg på stan, runt 200 000 personer kantar gatorna och deltar i festligheterna.

När: 19 oktober – 4 november.
Plats: Centrala Bremen.
Restid: 6 tim, 15 min
freimarkt.de.en

Foto: Istock

Hannover – Oktoberfest

Hannover är en stad som för många är bekant som en stor mässtad och en knutpunkt för bilindustrin, men här finns också äldre delar som klarade sig undan andra världskriget och som idag ger staden ett extra karaktärsdrag. Hannovers oktoberfest börjar sista fredagen i september och pågår till mitten av oktober. Musik, dans, mat och tivoliattraktioner är en stor del av festligheterna som passar för hela familjen. Hit kommer över en miljon besökare varje år.

När: 28 september – 14 oktober.
Plats: Schützenplatz Hannover.
Restid från Malmö: 7 tim.
oktoberfest-hannover.se

Stuttgart – Cannstatter Wasen

Den näst största ölfestivalen i Tyskland hittar du i Stuttgart. Varje år från slutet av september och en bra bit in i oktober firas Cannstatter Wasen. En gigantisk festival som håller till i Neckarpark. Ursprunget till festivalen är en traditionell skördefest som genom åren blivit allt med internationell och lockar idag runt fyra miljoner besökare. I Stuttgart är det inte bara öl som produceras utan även vin har fått ta plats tillsammans med bergochdalbanor och matstånd. Här reser man inte mindre än sju öltält och två vintält med plats för 35000 sittande gäster.

När: 28 september – 14 oktober.
Plats: NeckarPark Stuttgart.
Restid från Malmö: 11 tim, 25 min.
cannstatter-volkfest.de/en

Bad Dürkheim – Wurstmarkt

I Dürkheim söder om Frankfurt hittar du en skördefest med hundraåriga anor. Festivalen har vuxit med åren och är idag världens största vinfestival. Här kan du testa omkring 300 vinsorter under nio dagar. Under festivalen spelar också ett stort antal band och allt avslutas med ett spektakulärt fyrverkeri.

När: 7 september – 11 september samt 14 september – 17 september.
Plats: Wurstmarktplatz, Bad Dürkheim
Restid från Malmö: 10 tim, 40 min.
duerkheimer-wurstmarkt.de

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1556 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 613 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842