Denna sida är en annons från vår partner
Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

Med husbil och husvagn till Åland – det här får du inte missa

Publicerad

Älskar du skärgården, att få uppleva mycket utan att behöva förflytta dig långa sträckor och närheten mellan stad och landsbygd? Då är Åland resmålet för dig – detta får du inte missa!

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE

Bara två timmars båtresa från Grisslehamn väntar Åland, en lugn och trygg idyll med en enastående vacker natur. Avstånden är korta så du hinner med mycket även under en kort vistelse. Här finns trivsamma och välutrustade campingplatser, såväl för tält och husvagn som för husbil. Åland är ett paradis för dig som älskar skärgården!

Öriket Åland består av flera tusen öar och lika många möjligheter att hitta sitt eget smultronställe, en restaurang, ett bryggeri, boende eller ett museum. Att bad, fiske och cykling finns runt hörnet överallt gör det enkelt att sysselsätta hela familjen.

Här listar Tove Lolax, från Eckerö Linjen, vad du inte får missa på Åland under sommaren 2019:


LÄS MER OM ATT TA HUSBIL OCH HUSVAGN TILL ÅLAND

1. Familjeäventyr vid Kärringsund
Ett stenkast från Eckerö Linjens hamn finns massor av äventyr och upplevelser för hela familjen. På just den här delen av Åland, Kärringsund spelades delar av Saltkråkan in – med sina härliga vyer över havsvikar och sjöbodar. Här finns det något för alla, så som Käringsunds gästhamn med Gastropub Bodegan där man kan avnjuta en bit mat eller fika. Är ni sugna på lite mer äventyr så kan ni titta på kronhjortar, dovhjortar, lamor, vildsvin och strutsar vid Käringsunds Viltsafari, ett 32 hektar stort vilthägn där ni får följa med i safarivagnen och se djuren på nära håll. I närheten finns dessutom Ålands jakt- och fiskemuseum att upptäcka.

Kärringsund ligger på Eckerö, här finns även familjeparken Smart Park som bjuder på en vattenpark, ett gammaldags tivoli, elbilar, ett sandparadis, en illusionsbana, elbåtar och mycket mer. Det 5000 kvadratmeter stora Leklandet i Eckeröhallen finns också här. Med olika uppblåsbara aktiviteter såsom hopptorn, hinderbana, sjörövarskepp – eller varför inte testa sumobrottning.

BOKA DIN RESA TILL ÅLAND MED ECKERÖ LINJEN REDAN IDAG

2. Roliga evenemang för stora och små
Evenemangen på Åland är många under sommaren. Upplev Ålands sjödagar som bjuder på program med olika maritima teman i Mariehamns sjökvarter eller besök Vikingamarknaden som lockar besökare från när och fjärran som vill leva vikingaliv i tre dagar. Under sommaren anordnas dessutom den nio dagar långa Rockoff-festivalen där många kända artister äntrar scenen och festivalstämningen är hög.

Den som inte kan vänta med att besöka Åland kan med fördel besöka Mariehamn redan under maj när det populära evenemanget "Åland grönskar" drar igång. Här får du besöka öppna gårdar och handla lokalproducerad mat på landsbygden, klappa nyfödda lamm och kalvar på de olika gårdarna och köp unika hantverk.
– Det är en tidpunkt då vi firar in våren, det är också då Åland är som vackrast, avslutar Tove Lolax.

BOKA DIN RESA TILL ÅLAND MED ECKERÖ LINJEN REDAN IDAG

3. Campingluffa
De korta avstånden på Åland gör det enkelt att ta sig runt, både för den som vill stanna länge och för den som vill se mycket på kort tid. På Åland kan du enkelt hitta campingplatser efter vad du föredrar, alltifrån lite mindre campingplatser till de lite större anläggningarna med uthyrning av cyklar, kajaker och stora gästhamnar för båtfolket.
Det enklaste sättet att campa på Åland är att hålla sig till fasta Åland och de öar som du når med broförbindelse. Åland är inte större än att du sen kan se större delen av huvudön under olika dagsutflykter med bil eller cykel. Är du istället ute efter att komma längre ut i havsbandet så finns det färjeförbindelser som gör att du kan ta dig mellan öarna.


LÄS MER OM ATT TA HUSBIL OCH HUSVAGN TILL ÅLAND

Eckerö Linjen

Eckerö Linjen trafikerar den kortaste vägen över Ålands hav, båtresan tar endast två timmar per väg. Förutom kryssningsverksamheten med fartyget M/S Eckerö är Eckerö Linjen en stor arrangör av turistiska resepaket från Sverige till Åland för både privatpersoner och grupper och förmedlar de flesta hotell, gästhem och cirka 350 stugor på Åland.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE

 • Video: Toyota RAV4 Laddhybrid är här – starkare och snålare än någonsin

  Toyota RAV4 Laddhybrid utsågs till både årets bil och årets testbil 2020 av bilsajten auto motor & sport. Nyckeln till de titlarna är fina innerutrymmen, en riktigt pigg drivlina och framför allt lång räckvidd på el – hela 75 kilometer! Se när Chris Kjellin auto motor & sport testar denna prisvinnande laddhybridsuv.

  Partner Toyota, 2021-01-27 17:22

 • Nyhet: Smart teknik som ger trygghet i spåret

  Nyhet: Smart teknik som ger trygghet i spåret

  Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. GENIE försvarsspray har fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.

  Partner Plegium, 2020-04-02 12:03

 • Svenska försvarssprayen som gör succé i USA

  Svenska försvarssprayen som gör succé i USA

  Det råder ingen brist på svenska exporter till det stora landet i väst. Skådespelare, flertalet teknikbolag och musik. Den senaste i raden av blågula succéer är Plegium, ett företag inom säkerhetsbranschen. Nu är siktet inställt på att lyckas på hemmaplan.

  Partner Plegium, 2019-08-12 16:40

 • Smarta tekniken som ger trygghet på vägen

  Smarta tekniken som ger trygghet på vägen

  Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. I Plegiums försvarsspray finns fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.

  Partner Plegium, 2019-06-25 10:59

 • Semester till Åland – tre anledningar att styra sommarens resa till Östersjöns pärla

  Semester till Åland – tre anledningar att styra sommarens resa till Östersjöns pärla

  Sommaren på Åland är magisk och bjuder på en mängd äventyr – för hela familjen. Det menar Tove Lolax från Eckerö Linjen. Här listar hon vad du absolut inte får missa.

  Partner Eckerö Linjen, 2019-06-03 09:55

 • Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

  Upplev folkfesten på plats – De bästa Oktoberfesterna i Tyskland

  Skummande öl, tyrolerhattar och lederhosen. Tyskland på hösten är en riktig fest. Här guidar vi dig till de bästa ölfesterna (och vinfestivalerna) i det stora landet i söder.

  Partner Tyska Turistbyrån, 2018-10-16 15:47

 • Ägaren om Mercedes Marco Polo: Bilen har blivit mitt drömhem

  Ägaren om Mercedes Marco Polo: Bilen har blivit mitt drömhem

  Med både trötthetsvarning, fyrhjulsdrift, upp till fyra sängplatser och rinnande vatten är Mercedes Marco Polo både en säker vardagsbil samtidigt som den erbjuder ett komfortabelt boende. Vi har pratat med Staffan Björklund som lever med bilen som ständig följeslagare.

  Partner Mercedes-Benz Transportbilar, 2018-08-22 14:58

 • Professor Torbjörn Åkerstedt: Sömn hjälper oss bibehålla både mental och fysisk hälsa

  Professor Torbjörn Åkerstedt: Sömn hjälper oss bibehålla både mental och fysisk hälsa

  Sömn är en av grundpelarna till en god hälsa. Trots det lider många av oroliga nätter. Ett tyngdtäcke kan vara ett bra alternativ till att främja sömnkvalitet, anser läkare.

  Partner Cura Of Sweden, 2018-08-17 10:26

 • Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

  Därför blir campingsemestern friare med en elskoter

  Miljövänlig, smidig och enkel att köra – både på vanliga vägar och i naturen. En elskoter ger dig en friare campingsemester. Nu kan du dessutom få en klimatpremie för ditt skoterköp – en premie som täcker upp till en fjärdedel av den totala inköpskostnaden.

  Partner Skand, 2017-11-23 08:51

 • Truma LevelControl – gör livet enklare

  Truma LevelControl – gör livet enklare

  Hur mycket gas finns det i flaskan? Hur länge räcker den? Truma har svaret på camparens viktigaste frågor. Truma LevelControl anger nämligen gasnivån exakt och bekvämt via en app.

  Partner Truma, 2017-08-22 12:48

 • Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

  Här är suven som får toppbetyg i säkerhet

  Allt fler svenska bilköpare väljer en suv, bland annat eftersom den lite högre sittpositionen ger bättre överblick och en känsla av trygghet i trafiken. Audi Q5 backar upp den känslan med hårda fakta: det är en av de absolut säkraste bilarna i sin klass, en skön trygghet ute på de stressiga sommarvägarna.

  Partner Audi, 2017-07-05 13:07

 • Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan

  Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan

  Campingveteran eller ej, vi känner alla igen den lätt obehagliga känslan av att inte hitta rätt väg - framför allt när resan går utanför Sveriges gränser. Nu finns det dock en smart teknik som hjälper dig att både navigera och att upptäcka smultronställen längs vägarna.

  Partner Garmin Sweden, 2017-07-04 14:17

 • Så kör du säkert i sommartrafiken

  Så kör du säkert i sommartrafiken

  Sommaren är i allra högsta grad här och med den kommer fler fordon i trafiken och också fler ovana förare. För dig som kör husbil eller med husvagn är det viktigt att på ett säkert sätt hålla dig uppdaterad om trafikläget.

  Partner Garmin Sweden, 2017-07-04 13:41

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1637 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 707 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206