Basilika- och limegravad lax

Publicerad: 2007-08-16   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: FörrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 2 Ingredienser: Ca 500 gram fryst och tinad lax i två portionsbitar Hackad färsk basilika (en kruka)0,5 dl råsocker1 msk salt Blanda saft och rivet skal från limen med hackad färsk basilika, råsockrer och salt. Lägg de tinade laxbitarna i marinaden och ställ in allt i kylskåpet. Vänd laxbitarna i marinaden då...

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 2

Ingredienser:

Ca 500 gram fryst och tinad lax i två portionsbitar
Hackad färsk basilika (en kruka)
0,5 dl råsocker
1 msk salt

Blanda saft och rivet skal från limen med hackad färsk basilika, råsockrer och salt. Lägg de tinade laxbitarna i marinaden och ställ in allt i kylskåpet. Vänd laxbitarna i marinaden då och då. Efter tidigast fem timmar är de färdiga att servera. Lägg de exempelvis på salladsbädd och garnera med laxrom.

Ett friskt och fuktigt torrt vitt vin är gott till.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen