Kronärtskockssoppa

Publicerad: 2007-08-17   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: FörrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 1 Gul lökOlivolja att steka i1 burk kronärtskockbottnar2 hönsbuljongtärningar5 dl vatten2 dl vitt vin2 dl mellangrädde alt. crème fraicheSalt och pepparPersilja Bryn den hackade löken i olivolja i en kastrull, tillsätt kronärtskockbottnarna och buljongtärningarna, späd med vatten och vin. Låt allt puttra under lock i tio minuter. Mixa soppan och...

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

1 Gul lök
Olivolja att steka i
1 burk kronärtskockbottnar
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl mellangrädde alt. crème fraiche
Salt och peppar
Persilja

Bryn den hackade löken i olivolja i en kastrull, tillsätt kronärtskockbottnarna och buljongtärningarna, späd med vatten och vin. Låt allt puttra under lock i tio minuter.

Mixa soppan och rör ned grädden och klippt persilja.

För en syrligare soppa, ta crème fraiche istället för grädde. Smaka av med salt och peppar.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen