Majsbröd

Publicerad: 2007-08-17   Uppdaterad: 2010-06-18

Den här rätten passar som förrätt, mellanmål, kvällsfika eller helt enkelt när du är sugen på något gott.

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 8

Ingredienser:

4 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2,5 dl ljummet vatten
Eventuellt lite torkad koriander
Olja till stekning

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt vattnet. Knåda ihop till en deg och dela den i åtta lika stora delar. Lägg lite mjöl på ett papper eller en tallrik och platta med handen ut en liten kaka, cirka 12 centimeter i diameter. Stek ”plättarna” i olja cirka en minut på varje sida.

Serveras ljumma med exempelvis smör eller någon smaksatt mjukost. Jättegott!

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen