Västerbottenplättar med kräftmousse

Publicerad: 2007-08-17   Uppdaterad: 2010-06-18

En lyxig förrätt som också kan passa som huvudrätt.

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Plättsmet:
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 rågad dl riven Västerbottenost
Salt och peppar efter smak

Kräftmousse:
2 dl valfri Creme fraiche
Rikligt med klippt dill
2 msk tomatpuré
1 burk kräftstjärtar i lag

Vispa ihop alla ingredienser till plättsmeten och stek plättarna i inte alltför hög värme.

Blanda sedan Creme fraichen med dillen, tomatpurén och till sist kräftstjärtarna. Häll först bort lagen.

Den här rätten kan även passa som huvudrätt för två personer.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen