Favoritbiffar

Publicerad: 2007-08-20   Uppdaterad: 2010-06-18

Köttfärsbiffar med råstekt potatis. En rätt som går hem hos både barn och vuxna.

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

5 hg nötfärs
125 g kesella
1 ägg
1 rödlök, stor
Smör till stekning
Salt och peppar

Stek en stor skivad rödlök i smör och dutta över lite flytande honung, peppar och salt. Blanda sedan lökröran med köttfärs och kesella samt ytterligare peppar och salt och forma stora biffar.

Medan biffarna steks strimlar jag potatis. När biffarna är färdiga förvarar jag dem i en form under folie och steker potatisen direkt i stekpannan utan att göra rent den innan. Lingon som tillbehör smakar perfekt.

Biffarna håller sig utmärkt i kylskåp i flera dagar.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen