Älgfärsjärpar med vildris

Publicerad: 2007-08-20   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 4 hg älgfärs (eller annan färs)4 rågade msk keso3 äggulor3 msk fransk senap (Dijon-typ)Salt Vildris Hittar du inte älgfärs i butiken passar receptet givetvis lika bra till annan köttfärs. Blanda färsen med keso, äggulor, senap och lite salt. Forma till järpar, bryn dem runt om och låt dem steka på...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

4 hg älgfärs (eller annan färs)
4 rågade msk keso
3 äggulor
3 msk fransk senap (Dijon-typ)
Salt

Vildris

Hittar du inte älgfärs i butiken passar receptet givetvis lika bra till annan köttfärs.

Blanda färsen med keso, äggulor, senap och lite salt. Forma till järpar, bryn dem runt om och låt dem steka på svag värme tills de känns genomstekta.

Vildris säljs i kokpåsar och det är smidigt eftersom du slipper mäta vattenmängden så exakt. Fräsch grönsallad och en matsked olivolja i riset får komplettera och du har en utsökt måltid.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen