Potatis- & purjofrittata

Publicerad: 2007-08-20   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 2 Ingredienser: 4 ägg3 msk vatten2 msk ströbröd2 msk riven parmesanost2 kokta potatisar i bitar1 dl finskuren purjolöksalt, svartpeppar Vispa ihop allt utom purjolöken. Stek purjolöken lätt i smör eller olja, tillsätt potatisen och ”vispet”. För sedan en gaffel fram och tillbaka i smeten, som nu bakar sig på medelvärme. När allt...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 2

Ingredienser:

4 ägg
3 msk vatten
2 msk ströbröd
2 msk riven parmesanost
2 kokta potatisar i bitar
1 dl finskuren purjolök
salt, svartpeppar

Vispa ihop allt utom purjolöken. Stek purjolöken lätt i smör eller olja, tillsätt potatisen och ”vispet”. För sedan en gaffel fram och tillbaka i smeten, som nu bakar sig på medelvärme. När allt stannat är det dags att vända frittatan. Ta hjälp av ett oljat stekpannelock eller stor tallrik.

Jag brukar serverat med soltorkade tomater i crème fraiche, men korv och skinka av allehanda slag passar också bra till.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen