Strimlad biff med nachos

Publicerad: 2007-08-20   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 2 Ingredienser: 250 gram lövbiff, cirka3 vitlöksklyftor2 msk olja3 stänk tabasco1 msk pressad citronSalt och svartpepparSelleriPaprikaGul lök Guacamole:2 mogna avokadoCrème fraicheGul lökCitronEv. salt och svartpeppar Strimla köttet och lägg det i en plastpåse. Fyll på med pressade vitlöksklyftor, olja, tabasco, citron, svartpeppar och salt och låt köttet marineras i påsen minst en...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 2

Ingredienser:

250 gram lövbiff, cirka
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
3 stänk tabasco
1 msk pressad citron
Salt och svartpeppar
Selleri
Paprika
Gul lök

Guacamole:
2 mogna avokado
Crème fraiche
Gul lök
Citron
Ev. salt och svartpeppar

Strimla köttet och lägg det i en plastpåse. Fyll på med pressade vitlöksklyftor, olja, tabasco, citron, svartpeppar och salt och låt köttet marineras i påsen minst en timme.

Stek sedan köttet i en het stekpanna några minuter och tillsätt ett par stjälkar selleri i små bitar samt strimlad paprika och lite hackad lök. Efter tre – fyra minuter är rätten klar.

Ät rätten ihop med nacho-chips, gärna värmda i mikro om möjlighet finns. Guacamole och lite creme fraiche är gott att ha som tillbehör.

Guacamolen gör du genom att mosa avokadon och sedan smaksätta den med finhackad gul lök, pressad citron, svartpeppar och eventuellt salt.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen