Morotskaka

Publicerad: 2007-08-27   Uppdaterad: 2010-06-18

Mitt recept på morotskaka har jag fått av en campingkompis. Den är superlätt att göra, du misslyckas aldrig och det blir faktiskt en mager kaka. Och om det är sommar får du anledning att köpa ett knippe av de där härliga morötterna som de säljer med blasten på. Kakan gräddas i ugn, men det brukar numera finnas i de flesta campingkök.

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 8

Ingredienser:

2 dl socker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3 dl rivna morötter
Cocosflingor att ”bröa” formen med

50 g Philiadelphiaost
1,5 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda väl. Smörj och ”bröa” formen med cocosflingorna. Grädda i 175 grader 30-40 minuter.

En klassisk morotskaka har ett täcke av Philidelphiaost utblandad med floursocker, men kakan kan även serveras utan.

Av: Av Catharina Höglund

Rulla till toppen