Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 2
Ingredienser:
Pannacotta med kiwi
1 blad gelatin
2,5 dl grädde
2 msk socker
Frön från en halv vaniljstång
1 kiwi till garnering
Chokladpudding
3 blad gelatin
3 dl mjölk (går bra med lättmjölk)
3 msk kakaopulver
3 msk socker
Skalet av en apelsin
Apelsin med kolasmak
2-3 apelsiner
2 msk smör
3 msk brun farin
3 msk mjölk eller grädde
Flagad mandel och russin
Pannacotta med kiwi
Lägg gelatinbladet i en djup tallrik med kallt vatten. Koka ihop grädden med sockret och fröna från vaniljstången och låt det hela småkoka i tio minuter.
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och låt bladet smälta ner i smeten. Häll upp i glas och låt stå kallt minst tre timmar. Garnera med kiwi eller annan frukt.
Chokladpudding
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda mjölken och kakaopulvret och värm detta till kokpunkten. Smaksätt med socker och skalet av en tvättad riven apelsin.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i chokladsmeten. Häll upp i glas och låt stå cirka tre timmar. Garnera och servera.
Apelsin med kolasmak
Filea apelsinen så att bara det fina fruktköttet återstår, fyll glaset med apelsinen i småbitar. Koka ihop smör, brun farin och mjölk eller grädde och låt det koka i tre minuter. Tillsätt lite flagad mandel och russin. Häll kolasmeten över apelsinerna och servera.
Av: Av Catharina Höglund