Fylld lövbiff med sommarsallad

Publicerad: 2007-09-05   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: Ingredienser: Lövbiff av innanlår Bogskinka i skivorKrämig ost i skivor Sommarsallad:Kokt, kall färskpotatisRuccolasalladSpenatGurkaRödlökFlingsaltRapsolja Till den här rätten använder jag våffeljärnet. Det är smidigt och enkelt, och det går väldigt fort att laga till lövbiffen på det sättet. Ta en lövbiff i sänder, krydda lätt med peppar och salt. Lägg på en skiva...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:

Ingredienser:

Lövbiff av innanlår
Bogskinka i skivor
Krämig ost i skivor

Sommarsallad:
Kokt, kall färskpotatis
Ruccolasallad
Spenat
Gurka
Rödlök
Flingsalt
Rapsolja

Till den här rätten använder jag våffeljärnet. Det är smidigt och enkelt, och det går väldigt fort att laga till lövbiffen på det sättet.

Ta en lövbiff i sänder, krydda lätt med peppar och salt. Lägg på en skiva bogskinka och en skiva krämig ost på varje biff. Vik biffen dubbel och lägg den i våffeljärnet. Tänk på att smörja järnet noga. Efter 2-3 minuter är biffen klar, och kan serveras direkt tillsammans med salladen.

Blanda all ingredienser till salladen. Du kan naturligtvis blanda i grönsaker allt efter egen smak, variationsmöjligheterna är oändliga. Med potatis som en av ingredienserna blir salladen mer ”matig”.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen