Höstkyckling med äpplen

Publicerad: 2007-09-05   Uppdaterad: 2023-04-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: Ingredienser: Kycklingfiléer1 gul lökMorötter, palsternackaHönsbuljongÄpplenMatlagningsyoghurtBladpersiljaSalt och peppar Skär kycklingfiléer i mindre bitar och bryn dem tillsammans med hackad gul lök. Lägg sedan ner tunt skivad morot och palsternacka samt en hönsbuljongtärning och låt rätten koka under lock cirka 15-20 minuter. Efter halva tiden tillsätter jag tärnade oskalade äpplen och allra sist en...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:

Ingredienser:

Kycklingfiléer
1 gul lök
Morötter, palsternacka
Hönsbuljong
Äpplen
Matlagningsyoghurt
Bladpersilja
Salt och peppar

Skär kycklingfiléer i mindre bitar och bryn dem tillsammans med hackad gul lök. Lägg sedan ner tunt skivad morot och palsternacka samt en hönsbuljongtärning och låt rätten koka under lock cirka 15-20 minuter. Efter halva tiden tillsätter jag tärnade oskalade äpplen och allra sist en skvätt matlagningsyoghurt och rejält med bladpersilja. Smaka av.

Servera med ett grovt mjukt bröd. Använd så mycket rotfukter i rätten att ytterligare tillbehör blir onödiga.

Av: av Catharina Höglund

Höstkyckling med äpplen
Höstkyckling med äpplen

Rulla till toppen