Karl-Johan-Risotto

Publicerad: 2007-09-05   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: Karl Johansvamp1 gul lök3 dl Avorioris Olja1 msk gurkmeja1 hönsbuljongtärningVatten1 squash1-2 äggRiven hårdost, gärna parmesan Hacka löken och fräs den med avorioriset i olja. Tillsätt gurkmejan, hönsbuljongtärningen och en halv liter vatten. Späd med ytterligare vätska efter 10 minuter och tillsätt svampen. Låt alltsammans koka ihop till en krämig röra....

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Karl Johansvamp
1 gul lök
3 dl Avorioris
Olja
1 msk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
Vatten
1 squash
1-2 ägg
Riven hårdost, gärna parmesan

Hacka löken och fräs den med avorioriset i olja. Tillsätt gurkmejan, hönsbuljongtärningen och en halv liter vatten. Späd med ytterligare vätska efter 10 minuter och tillsätt svampen. Låt alltsammans koka ihop till en krämig röra.

Ostpanerade stekta squashskivor är ett utsökt tillbehör till risotton. Skala squashen, skär den i skivor och doppa dem först i ägg och sedan i snusfint riven hårdost, gärna parmesan. Stek skivorna gyllenbruna i olja eller smör.

Har du inte förmånen att plocka dina egna Karl Johansvampar finns de att köpa på burk i de flesta livsmedelsbutiker.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen