Köttfärs med bönor och potatis

Publicerad: 2007-09-05   Uppdaterad: 2010-06-18

När du kommer in efter en dags aktiviteter har du ofta mer hunger än kraft. Då kommer mina allt-i-ett-rätter till pass. Test får du se!

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

400 g köttfärs
2-4 potatisar
1 skivad rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk fransk senap
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk konserverade gröna bönor
Peppar och salt

Skär potatisen i tunna stavar. Bryn sedan köttfärsen och låt potatisen och rödlöken brynas med. Tillsätt den tunt skivade vitlöken, senap och grädde och låt alltsammans puttra under lock cirka 7 minuter, eller tills potatisen känns mjuk. Smaka av med peppar och salt. Vänd försiktigt ned de avrunna bönorna och hetta upp rätten innan den är färdig att serveras.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen