Ostsoppa med bacon

Publicerad: 2007-09-05   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: Bacon i skivorBröd1 liten gul lök1 paprika1 äpple2 vitlöksklyftor1 msk gurkmeja2 msk vetemjöl2 tärningar hönsbuljong3 dl riven smakrik ostBasilika2 äggulor1 dl matlagningsgrädde Börja med att steka baconskivorna i små bitar och därefter några små bitar bröd som skall bli till krutonger att lägga uppe på den färdiga soppan. Skär lök,...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Bacon i skivor
Bröd
1 liten gul lök
1 paprika
1 äpple
2 vitlöksklyftor
1 msk gurkmeja
2 msk vetemjöl
2 tärningar hönsbuljong
3 dl riven smakrik ost
Basilika
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde

Börja med att steka baconskivorna i små bitar och därefter några små bitar bröd som skall bli till krutonger att lägga uppe på den färdiga soppan.

Skär lök, paprika och äpple i små tärningar och fräs detta i smör ihop med de krossade vitlöksklyftorna och gurkmejan. Strö sedan över vetemjölet och späd med en liter hönsbuljong (två tärningar + hett vatten).

Låt soppan puttra i fem minuter. Vänd därefter ner osten och lite basilika (torkad eller färsk). Låt soppan bli riktigt het och häll före serveringen i äggulorna uppvispade i matlagningsgrädden. Lägg brödkrutonger och baconbitar ovanpå.

Servera och bli en hjälte vid spisen!

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen