Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad:
Portioner: 4
Ingredienser:
600 – 700 g färsk julkorv
2 msk salt
1 bit morot
1
klyfta gul lök
1 lagerbärsblad
10 kryddpepparkorn
Sås:
1 finhackad, normalstor gul lök
1 msk vitvinsvinäger
1
hönsbuljongtärning
1 dl vitt vin
1,5 msk riven pepparrot
1,5 msk fransk senap
1 dl matlagningsgrädde
1 nypa socker
Täck korven med vatten och tillsätt salt, morot, lök, lagerbärsblad och
kryddpepparkorn. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter. Låt
alltsammans koka ihop i cirka fem minuter.
Häll alla ingredienser till såsen i en kasttrull och låt allt koka ihop
cirka fem minuter. Tillsätt till sist fransk senap, matlagningsgrädde och
socker.
Av: av Catharina Höglund