Julkorv med senapssås

Publicerad: 2007-12-05   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: Portioner: 4 Ingredienser: 600 – 700 g färsk julkorv 2 msk salt1 bit morot1 klyfta gul lök 1 lagerbärsblad 10 kryddpepparkorn Sås: 1 finhackad, normalstor gul lök1 msk vitvinsvinäger1 hönsbuljongtärning1 dl vitt vin1,5 msk riven pepparrot 1,5 msk fransk senap1 dl matlagningsgrädde1 nypa socker Täck korven med vatten och tillsätt salt, morot, lök,...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad:
Portioner: 4

Ingredienser:

600 – 700 g färsk julkorv
2 msk salt
1 bit morot
1
klyfta gul lök
1 lagerbärsblad
10 kryddpepparkorn

Sås:
1 finhackad, normalstor gul lök
1 msk vitvinsvinäger
1
hönsbuljongtärning
1 dl vitt vin
1,5 msk riven pepparrot

1,5 msk fransk senap
1 dl matlagningsgrädde
1 nypa socker

Täck korven med vatten och tillsätt salt, morot, lök, lagerbärsblad och
kryddpepparkorn. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter. Låt
alltsammans koka ihop i cirka fem minuter.

Häll alla ingredienser till såsen i en kasttrull och låt allt koka ihop
cirka fem minuter. Tillsätt till sist fransk senap, matlagningsgrädde och
socker.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen