Kycklinggryta med dinkel

Publicerad: 2008-01-23   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 600 gram kycklingdelar (exempelvis lårbitar eller filéer) 2,5 dl dinkelgryn (speltgryn) Hackad färsk basilika eller 2 tsk torkad 1 hackad vitlöksklyfta Saften från en limefrukt 1 hönsbuljongtärning Ca 0,5 liter vatten 1 röd paprika 1 burk vattenkastanjer Peppar/salt Majsolja Hetta upp majsolja i grytan och lägg i kyckling och vitlök....

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

600 gram kycklingdelar (exempelvis lårbitar eller filéer)
2,5 dl dinkelgryn (speltgryn)
Hackad färsk basilika eller 2 tsk torkad
1 hackad vitlöksklyfta
Saften från en limefrukt
1 hönsbuljongtärning
Ca 0,5 liter vatten
1 röd paprika
1 burk vattenkastanjer
Peppar/salt
Majsolja

Hetta upp majsolja i grytan och lägg i kyckling och vitlök. Bryn väl och peppra och salta. Smula över buljongtärningen och späd med vattnet. Se till att grynen är täckta av vätska. Låt grytan puttra under lock i 20 minuter. Strimla under tiden en röd paprika och tillsätt detta tillsammans med en burk vattenkastanjer. Klart!

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen