Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
600 gram kycklingdelar (exempelvis lårbitar eller filéer)
2,5 dl dinkelgryn (speltgryn)
Hackad färsk basilika eller 2 tsk torkad
1 hackad vitlöksklyfta
Saften från en limefrukt
1 hönsbuljongtärning
Ca 0,5 liter vatten
1 röd paprika
1 burk vattenkastanjer
Peppar/salt
Majsolja
Hetta upp majsolja i grytan och lägg i kyckling och vitlök. Bryn väl och peppra och salta. Smula över buljongtärningen och späd med vattnet. Se till att grynen är täckta av vätska. Låt grytan puttra under lock i 20 minuter. Strimla under tiden en röd paprika och tillsätt detta tillsammans med en burk vattenkastanjer. Klart!
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund