Gräddkolaglass med kaffesabayon

Publicerad: 2008-03-10   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: EfterrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 2 ägg 3 äggulor 1 dl råsocker 4 tsk snabbkaffe 2 msk päroncognac Kaffesabayon är en fluffig sås som serveras varm. Blanda alltsammans i en kastrull och ställ den på spisen. Dra ner gaslågan och vispa kraftigt i såsen tills allt har blandat sig och såsen ser tjock och blank...

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

2 ägg
3 äggulor
1 dl råsocker
4 tsk snabbkaffe
2 msk päroncognac

Kaffesabayon är en fluffig sås som serveras varm.

Blanda alltsammans i en kastrull och ställ den på spisen. Dra ner gaslågan och vispa kraftigt i såsen tills allt har blandat sig och såsen ser tjock och blank ut. Det tar 2-3 minuter.

Glass väljer du förstås efter egen smak, jag valde SIA:s gräddkolaglass och det var en perfekt kombination. Servera gärna med någon frukt till.

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen