Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
4 portionsbitar fryst lax
4 mogna avokado
Ca 2 hg skalade räkor
Dressing:
1 äggula
1 msk vit balsamvinäger
½ msk Dijonsenap
3/4 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 kryddmått salt
2 msk pressad citron
2 msk hackad gräslök
Ett par tag med pepparkvarnen
Valfri pasta kokas enligt anvisningarna för fyra personer.
Börja med att röra ihop ingredienserna till dressingen. Stek sedan de tinade laxbitarna ett par tre minuter på varje sida.
Dela avokadorna och filea upp innehållet. Lägg upp pastan på tallrikar och lägg laxen ovanpå. Toppa med avokadorna som vänts ner i dressingen tillsammans med räkorna.
Detta är en så delikat rätt att den platsar på den finaste middag.
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund