Laxfrittata

Publicerad: 2008-03-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Härlig italiens omelett med smak av lax, lök och dill. Servera med bröd, grönsallad och kanske ett glas kallt, vitt vin.

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

4 rejäla potatisar
1 knippe dill
2 små gula lökar
350-400 gram kallrökt lax
6 ägg
2 msk vatten
Salt och peppar
Smör/margarin för stekning

Skala och skiva potatisen tunt och bryn den i smör eller margarin (inte för
varmt). Skala och skiva löken och vänd ner den efter ett par minuter och
stek ytterligare några minuter tills löken känns mjuk.

Skär laxen i mindre bitar eller tunna skivor och vänd ner den i potatis- och
lökröran. Hacka dillen och rör ner även den.

Vispa ägg och vatten och smaksätt med peppar och salt. Häll smeten i pannan
och lägg på ett lock. Lått frittatan stå på svag värme tills smeten stannat.
Servera med bröd, grönsallad och kanske ett glas kallt, vitt vin.

Fler förrätter

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen