Fläskfilé med röda vinbär

Publicerad: 2008-06-30   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 600 gram fläskfilé Sås: ½ msk smör 1 dl röda vinbär en gul lök 2, ½ msk råsocker 1 ½ dl torrt vitt vin 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 2,5 msk ljus maizenaredning En nypa salt Putsa fläskfilén fri från senor. Om du vill grilla den så krydda...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

600 gram fläskfilé

Sås:
½ msk smör
1 dl röda vinbär
en gul lök
2, ½ msk råsocker
1 ½ dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
2,5 msk ljus maizenaredning
En nypa salt

Putsa fläskfilén fri från senor. Om du vill grilla den så krydda filén runt om
och pensla den med olja, grilla hela filén på grillen, tar 20 – 30 minuter.
Lägg gärna en blötlagd rosmarinkvist på grillkolen för lite extra krydda. Du
kan också skära filén i skivor och steka dem inne i husvagnen eller
husbilen. Krydda på skivorna och stek dem ett par tre minuter på varje sida.

Såsen: Hacka löken och fräs den i smör så att den blir mjuk men inte brun.
Tillsätt vinbär och socker och fräs tills sockret löst sig. Häll i vätskan
och låt såsen småkoka i tre minuter. Strö majzenaredningen direkt i såsen
och låt såsen koka upp igen. Smaka av med salt. Häll såsen genom en sil över
köttet före servering och garnera med färska vinbär.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen