Grillad aubergine

Publicerad: 2008-06-30   Uppdaterad: 2023-04-18

Den här vegetariska rätten passar perfekt som förrätt, men kan även serveras som tillbehör till kött eller fisk eller som en egen huvudrätträtt

Typ: Förrätter
Svårighetsgrad:
Portioner: 4

Ingredienser:

2 normalstora auberginer
1 liten glasburk med soltorkade tomater i olja (200 gram)
2 vitlöksklyftor
1 påse färsk spenat (små blad)
Salt, svartpeppar, olivolja

Skär auberginerna i skivor och salta på dem. Låt skivorna ligga 30 minuter och
torka sedan av dem och pensla dem med olja innan de läggs på grillen.

Låt skivorna få fin färg och skär dem sedan i bitar som varvas med tomaterna,
pressad vitlök, kryddor och spenat. Drag lite med oljeflaskan över och
rätten är färdig. Gott till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt med
ett gott bröd till.

Fler förrätter

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen