Svampomelett

Publicerad: 2008-10-01   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: Stuvning: Cirka en liter rensad svamp 3 msk smör 3 msk vetemjöl cirka 3 dl grädde av valfri fetthalt 2 msk sherry eller portvin 1,5 msk kantarellfond peppar, salt Omelett: 4 ägg 1 msk mjöl 1 dl mjölk salt, peppar smör till stekning Fräs svampen i häften av matfettet och...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Stuvning:
Cirka en liter rensad svamp
3 msk smör
3 msk vetemjöl
cirka 3 dl grädde av valfri fetthalt
2 msk sherry eller portvin
1,5 msk kantarellfond
peppar, salt

Omelett:
4 ägg
1 msk mjöl
1 dl mjölk
salt, peppar
smör till stekning

Fräs svampen i häften av matfettet och låt vattnet koka in, tillsätt resten av
smöret och strö över mjölet, späd med grädden. Låt alltsammans koka 3-5
minuter på svag värme och smaka av med kryddor, fond och sherry. Ställ
åt sidan och gör omeletten.

Vispa ihop omelettingredienserna till en luftig smet och stek i smör på inte
alltför hög värme. Gör ”hål” i omeletten med stekspaden lite här och var så
att all vätska stelnar samtidigt. När alltsammans stelnat är omeletten klar
att serveras med stuvningen. Klipp rikligt med persilja över.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen