Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
Stuvning:
Cirka en liter rensad svamp
3 msk smör
3 msk vetemjöl
cirka 3 dl grädde av valfri fetthalt
2 msk sherry eller portvin
1,5 msk kantarellfond
peppar, salt
Omelett:
4 ägg
1 msk mjöl
1 dl mjölk
salt, peppar
smör till stekning
Fräs svampen i häften av matfettet och låt vattnet koka in, tillsätt resten av smöret och strö över mjölet, späd med grädden. Låt alltsammans koka 3-5 minuter på svag värme och smaka av med kryddor, fond och sherry. Ställ åt sidan och gör omeletten.
Vispa ihop omelettingredienserna till en luftig smet och stek i smör på inte alltför hög värme. Gör ”hål” i omeletten med stekspaden lite här och var så att all vätska stelnar samtidigt. När alltsammans stelnat är omeletten klar att serveras med stuvningen. Klipp rikligt med persilja över.
Av: Catharina Höglund
Nybakade muffins med smak av blåbär smakar ljuvligt med lite vanilglass.
Fräsh och god efterrätt som knappast kan bli mer lättlagad än så här!
Enkel men lyxig oxfilérätt du inte kan misslyckas med.
Snabblagad förrätt som du kan göra några timmar i förväg och förvara i kylskåpet.
Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!
Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.
6 nr för endast 349kr - klicka här
Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.
Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!
Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.