Wokad fläskfilé med stor couscous

Publicerad: 2009-01-06   Uppdaterad: 2010-06-17

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 400 gram fläskfilé 4 grönvita avlånga paprikor (mild typ) 2,5 dl moghrabiah (stor couscous) 2 dl riven pecorino- eller parmesanost peppar,salt Marinad: 0,5 dl rapsolja 2 tsk vit balsamvinäger 2 tsk fransk senap Skär fläskfilén i tunna skivor som du delar på mitten och peppra och salta lätt över köttet....

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

400 gram fläskfilé
4 grönvita avlånga paprikor (mild typ)
2,5 dl moghrabiah (stor couscous)
2 dl riven pecorino- eller parmesanost
peppar,salt

Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 tsk vit balsamvinäger
2 tsk fransk senap

Skär fläskfilén i tunna skivor som du delar på mitten och peppra och salta
lätt över köttet. Blanda marinaden i en skål och vänd ned köttet, som får
ligga där i rumstemperatur cirka en timma.

Koka moghrabiahn enligt anvisningarna på paketet.

Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och woka det
marinerade köttet, tillsätt paprikan och rör i woken hela tiden, cirka 4-5
minuter. Häll av vattnet på moghrabiahn och tillsätt den tillsammans med
osten.

Att bryta bitar av en baguette är gott till.

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen