Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
400 gram fläskfilé
4 grönvita avlånga paprikor (mild typ)
2,5 dl moghrabiah (stor couscous)
2 dl riven pecorino- eller parmesanost
peppar,salt
Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 tsk vit balsamvinäger
2 tsk fransk senap
Skär fläskfilén i tunna skivor som du delar på mitten och peppra och salta
lätt över köttet. Blanda marinaden i en skål och vänd ned köttet, som får
ligga där i rumstemperatur cirka en timma.
Koka moghrabiahn enligt anvisningarna på paketet.
Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och woka det
marinerade köttet, tillsätt paprikan och rör i woken hela tiden, cirka 4-5
minuter. Häll av vattnet på moghrabiahn och tillsätt den tillsammans med
osten.
Att bryta bitar av en baguette är gott till.
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund