Våfflor med tre goda röror

Publicerad: 2009-03-25   Uppdaterad: 2013-03-25

Våfflor är inte bara goda med grädde och sylt utan kan också vara en alldeles utmärkt lunch eller kvällsrätt. Ställ järnet under fläkten, så är det inga problem med oset. Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: Fullkornsvåffelmix   Röra med räkor: 1 finhackad rödlök 2 hackade hårdkokta ägg ½ dl Ejderns kaviar 2 msk finhackad dill...

Våfflor är inte bara goda med grädde och sylt utan kan också vara en alldeles utmärkt lunch eller kvällsrätt. Ställ järnet under fläkten, så är det inga problem med oset.

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Fullkornsvåffelmix

 

Röra med räkor:
1 finhackad rödlök
2 hackade hårdkokta ägg
½ dl Ejderns kaviar
2 msk finhackad dill
2 dl lättcrèmefraiche
300 gram räkor i lag (kylkonserv)
Peppar, salt

 

Vegetarisk röra:
4 dl cottage cheese
1 dl finhackad gul lök
1 dl finhackad ättiksgurka
1 finhackat äpple med skal
1 tsk fransk senap
Peppar, salt

 

Röra med skinka och banan:
2-3 hg kokt skinka i strimlor
2 små bananer i bitar
3 dl turkisk yoghurt
½ msk curry
Hackad persilja
Salt, peppar
(2 tsk gurkmeja ger fin färg men ingen smak)

Blanda våffelmixen enligt anvisningarna på paketet. Rörorna är enkla att göra, du behöver bara blanda ihop ingrediensern enligt ovan. Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.

Av: Catharina höglund Foto:Lars-Åke höglund

Rulla till toppen