Oxfilé med kantarell- och cognacsås

Publicerad: 2010-05-12   Uppdaterad: 2010-06-17

Enkel men lyxig oxfilérätt du inte kan misslyckas med.

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

4 skivor oxfilé à 120-150 gram (går även bra med fläskfilé)
2 dl ”Extra fin Crème fraiche/Kantarell & Cognac”
1 liten konservburk kantareller
2 msk cognac
Smör/olja att teka i, peppar, salt

Tilbehör:
Färskpotatis
Gröna ärtor

Stek de rumstempererade köttskivorna cirka ett par minuter på vardera sidan,
krydda och lägg dem i en folie så att de håller sig varma medan du gör
såsen. Den går precis lika fort att göra.

Fräs de avrunna kantarellerna i smör och krydda lätt, tillsätt cognac och sist
burken med crème fraiche. Rör om i såsen och fördela den sedan över
köttskivorna. Jag serverar kokt färskpotatis och varma gröna ärtor till.

Tycker personligen att varm mat skall ha varma grönsaker, skall det vara
sallad får den gärna vara som en entrérätt. Crème fraiche med smak av
kantarell och cognac är en produkt från Milko och jag tror säkert den finns
i alla välsorterade mejeridiskar.

Självklart kan du hoppa över att använda cognac i såsen, men den ger en extra
touch åt anrättningen.

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen