Knapriga saffransskorpor med mandel

Publicerad: 2011-12-09   Uppdaterad: 2023-04-18

Byt ut de traditionella lussebullarna mot lika gyllengula och saffranssmakande skorpor. De är lika goda nybakade som efter några dagar i kakburken. Här är Catharinas enkla recept. Typ: EfterrätterSvårighetsgrad: Enkel Ingredienser:100 g smör1-2 pkt saffran 50 – 75 g mandel2 ägg1,5 dl socker5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver Smält smöret och strö i saffranet. Vispa ägg...

Byt ut de traditionella lussebullarna mot lika gyllengula och saffranssmakande skorpor. De är lika goda nybakade som efter några dagar i kakburken. Här är Catharinas enkla recept.

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel

Ingredienser:
100 g smör
1-2 pkt saffran
50 – 75 g mandel
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret och strö i saffranet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt
mandeln. Jag brukar köpa mandelspån som jag krossar i handen till mindre
bitar. Rör ner smör/saffran och sist mjölet blandat med bakpulvret. Lägg
degen i tre rullar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter på
200 grader.

Skär längderna i sneda bitar och låt dem ligga kvar på plåten med snittytan
uppåt. Sänk värmen till 175 grader och grädda dem vidare i fem minuter. Vänd
kakorna med andra sidan uppåt och baka dem ytterligare fem minuter.

Stäng av ugnen och låt sedan kakorna ligga kvar i eftervärmen med ugnsluckan
på glänt.

Fler enkla recept för att laga i ditt husvagns eller husbilskök

Rulla till toppen