Byt ut de traditionella lussebullarna mot lika gyllengula och saffranssmakande skorpor. De är lika goda nybakade som efter några dagar i kakburken. Här är Catharinas enkla recept.
Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Ingredienser:
100 g smör
1-2 pkt saffran
50 – 75 g mandel
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Smält smöret och strö i saffranet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt
mandeln. Jag brukar köpa mandelspån som jag krossar i handen till mindre
bitar. Rör ner smör/saffran och sist mjölet blandat med bakpulvret. Lägg
degen i tre rullar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter på
200 grader.
Skär längderna i sneda bitar och låt dem ligga kvar på plåten med snittytan
uppåt. Sänk värmen till 175 grader och grädda dem vidare i fem minuter. Vänd
kakorna med andra sidan uppåt och baka dem ytterligare fem minuter.
Stäng av ugnen och låt sedan kakorna ligga kvar i eftervärmen med ugnsluckan
på glänt.
Fler enkla recept för att laga i ditt husvagns eller husbilskök