Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
600 gram Fläskfilé Ginger, ett paket
12-16 små färskpotatisar
1 knippe salladslök
1 – 2 msk smör
Coleslaw:
ett kvart medelstort färskt vitkålshuvud
1-2 morötter
1,5 dl turkisk yoghurt
1,5 dl lättmajonnäs
1 msk dijonsenap
svartpeppar och salt (gärna färsk timjan)
Grilla köttet enligt anvisningarna på paketet. Riv vitkål med en osthyvel och moroten på rivjärnets grova sida. Blanda med övriga ingredienser, detta kan du göra flera timmar innan måltiden.
Koka potatisen och låt salladslöken skuren i bitar gå med de sista minuterna innan potatisen är färdig. Ånga av och skaka potatisen och löken med smöret.
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund