Här fore du golfa och campa

Här fore du golfa och campa

Publicerad

Dags att dra åt handbromsen, fälla ner stödbenen och plocka fram golfbagen! Här är 300 golfklubbar som erbjuder övernattning för dig med husvagn och husbil.

Vi har letat fram drygt 300 golfklubbar som erbjuder övernattning för dig som golfar och vill ha med dig husvagnen och husbilen. Se lista med golfklubbarnas namn, kontaktuppgifter, service mm. här bredvid.

Av dessa är det 17 golfbanor som ingår i listan över Sveriges 50 bästa golfbanor*.

Sveriges toppbanor för campare:

Bro-Bålsta Golfklubb
Adress: Jurstagårdsvägen 2, 197 91 BRO
Tel: 08-582 41 310
Hemsida: www.brobalstagk.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Det är inte stor marginal till de högre rankade banorna. För majoriteten är det en njutning att bege sig ut på en bana med utmärkt finish i ett skönt landskap. (Rankad 39:a i Sverige av Golf Digest).

Degeberga/Widtsköfle Golfklubb
Adress: Segeholmsvägen 446, 297 21 DEGEBERGA
Tel: 044-355 035
Hemsida: www.dwgolfklubb.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Osvenskt och skotskinspirerat. Varför inte vara ännu kaxigare i sin marknadsföring och verkligen berätta om det fantastiskt vackra skånska landskapet i Degeberga. (Rankad 25:a i Sverige av Golf Digest).

Forsbacka Golfklubb
Adress: Box 137, 662 23 ÅMÅL
Tel: 053-261 690
Hemsida: www.forsbackagk.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: I distriktet Bohuslän-Dal finns det gott om vackra golfbanor men totalupplevelsen är allra starkast på Forsbacka. Bara en bana i Sverige, Visby GK, har högre poäng i estetik. (Rankad 42:a i Sverige av Golf Digest).

Gävle Golfklubb (Avan)
Adress: Grönavägen 10, 805 95 GÄVLE
Tel: 026-120 338
Hemsida: www.gavlegolf.com
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Norrlandsettan som går från klarhet till klarhet - ungefär som stadens fotbollslag. De senaste årens omgörningar har varit lyckade och gäster reser hemåt med glada ansiktsuttryck och goda minnen. Förbättringsarbetet fortsätter även den här hösten och vintern. (Rankad 37:a i Sverige av Golf Digest).

Frösåker Golf & Country Club
Adress: 17015, 720 17 VÄSTERÅS
Tel: 021-130 90 00
Hemsida: www.fgcc.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Skönheten vid Mälaren och de finputsade ytorna - från tees till fairways, bunkerkanter, greenområden och vattenhinderkanter - gör Frösåker till en favorit - år efter år. Dessutom arbetas det kontinuerligt med förbättringar och justeringar av en anläggning som är full av livskraft. (Rankad 12:a i Sverige av Golf Digest).

Halmstad Golfklubb (Norra)
Adress: Golfbanevägen, 302 73 HALMSTAD
Tel: 035-176 800
Hemsida: www.hgk.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Nej
Golf Digest bedömning: Banan har, som alltid, hållit superkondition i sin underbara miljö. Jämfört med toppkonkurrenterna tappar Halmstad någon poäng i kategorin design. (Rankad 5:a i Sverige av Golf Digest).

Kungsängens Golfclub (King´s Course)
Adress: Box 133, 196 21 KUNGSÄNGEN
Tel: 08-584 50 730
Hemsida: www.kungsangengc.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: På Kungsängen spelas inte längre de största mästerskapen men banan har återigen fått ett viktigt lyft och haft den kvalitet som vi en gång vant oss vid. Här finns golfhål som blivit svenska klassiker. (Rankad 50:e i Sverige av Golf Digest).

Landeryds Golfklubb (Norra)
Adress: Bogestad Gård, 585 93 LINKÖPING
Tel: 013-362 200
Hemsida: www.landerydsgolf.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Ett inbjudande och lummigt inlandslandskap med skönt formade vita bunkrar och tydliga klipplinjer utmed fairways och greenområden - det har fungerat i golfvärlden i 100 år och gör det även i Landeryd. (Rankad 36:a i Sverige av Golf Digest).

Linköpings Golfklubb
Adress: Universitetsvägen, 580 15 LINKÖPING
Tel: 013-262 990
Hemsida: www.linkopingsgk.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Tack vare banans kondition och finish blir spelet här till en njutning. Under 2009 har Bauer-hålet, det sextonde, byggts om. Missa inte det! (Rankad 40:e i Sverige av Golf Digest).

Ombergs Golfklubb
Adress: Stora Lund, 599 93 ÖDESHÖG
Tel: 0144-121 60
Hemsida: www.ombergsgolf.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Tack vare Ombergs golfbana har tusentals svenska golfare under de senaste åren haft goda skäl att göra en avstickare från E4:an för att upptäcka den östgötska miljön vid storslagna Vättern. Det är ingen mästerskapsbana - men charmen och tryggheten och den enklare tillvaron på 18 sköna golfhål är alltid lockande. (Rankad 30:a i Sverige av Golf Digest).

S:t Arilds Golfklubb
Adress: Golfvägen 48, 260 41 NYHAMNSLÄGE
Tel: 042- 346 870
Hemsida: www.starild.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Snabba och perfekta greener. Naturanpassad med små sjöar och trädholmar. Dessutom bjuds vi på underbara smaker från köket i Golfkrogen efter rundan. (Rankad 20:e i Sverige av Golf Digest).

Söderby Golfklubb
Adress: Box 11, 751 03 UPPSALA
Tel: 018-430 19 70
Hemsida: www.soderbygk.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Nej
Golf Digest bedömning: Anläggningen utanför Uppsala är en riktig pärla. Tveklöst en av de mest populära på SAS Masters Tour. Har funnits som 18-hålsbana sedan 2004 och är nu en komplett anläggning med en av Sveriges 50 bästa banor. (Rankad 47:a i Sverige av Golf Digest).

Sölvesborgs Golfklubb
Adress: Ljunganabbevägen 204, 294 25 SÖLVESBORG
Tel: 0456-706 50
Hemsida: www.solvesborgsgk.se
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Närheten till havet - och den sköna vandringen inne i den perfekt skötta skogen - ger banan både skönhet och atmosfär. Klubbens vision om att erbjuda trivsel och service på en komplett anläggning ger resultat. Den nya, lila stugbyn var årets nyhet. (Rankad 48:a i Sverige av Golf Digest).

Vara-Bjertorp Golfklubb
Adress: Bjertorp, 535 91 KVÄNUM
Tel: 0512- 202 61
Hemsida: www.vara-bjertorp.se
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Kombinationen är egentligen den västgötska klubbens starkaste punkt på den välskötta golfbanan. Med greenområden och finish av hög klass behåller Vara-Bjertorp sin position som Västergötlands etta. (Rankad 43:a i Sverige av Golf Digest).

Varbergs Golfklubb (Västra)
Adress: Himle, 432 77 TVÅÅKER
Tel: 0340-480 380
Hemsida: www.varbergsgk.com
Restaurang: Ja
Café: Nej
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Nej
Golf Digest bedömning: Arkitekten Tommy Nordströms bästa svenska design. Det är i kategorierna design och kondition Varbergs västra samlar flest poäng. Även banteamets skötselprogram hyllas. Inför 2010 års säsong är det nu klubbat och klart, ett nytt klubbhus ska byggas på kullen vid 18:e green, med skönt häng och golfutsikt. (Rankad 19:e i Sverige av Golf Digest).

Visby Golfklubb
Adress: Västergarn Kronholmen 415, 622 30 GOTLANDSTOFTA
Tel: 0498-200 930
Hemsida: www.visbygk.com
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Vi fastlänningar fick massor av svepskäl för att ta flyget eller båten till Gotland för vidaretransport till Kronholmen. ”Jag har gråtit av lycka tre gånger i mitt liv. Första gången var på Augusta National, andra på Cypress Point, tredje när jag kom ut till Kronholmens sjätte hål tidigt en morgon”, säger en av besökarna. (Rankad 7:a i Sverige av Golf Digest).

Växjö Golfklubb
Adress: Araby Herrgård, 352 60 VÄXJÖ
Tel: 0470-215 15
Hemsida: www.vaxjogk.com
Restaurang: Ja
Café: Ja
Golfshop: Ja
Tillåtet med husdjur: Ja
Golf Digest bedömning: Ett minst sagt lyckat bevis på vad ett gott samarbete mellan
en greenkeeper och en golfbanearkitekt kan ge med utvecklad bana och sköna klipplinjer med välskötta spelytor. Vackert för ögat och därmed en starkare spelupplevelse. (Rankad 28:a i Sverige av Golf Digest).

FOTNOT. Tidningen Golf Digest utser varje år Sveriges bästa golfbanor. Se www.golfdigest.se .

Ladda ner: Över 300 golfklubbar med övernattning för husvagnar och husbilar (pdf)

 

Av: Anders Wallsten Foto: Peter Cordén

On
Off

0 kommentarer

 • Resa: Björkliden – med hela fjällvärlden framför dig

  Resa: Björkliden – med hela fjällvärlden framför dig

  Från Björkliden ligger fjällvärlden uppslagen som en öppen bok. Torneträsk, Abisko, Låktatjåkko Fjällstation (den högsta fjällstationen i landet), grottor, forsar och vattendrag. Parkera husbilen på campingen i Björkliden och ta del av fjällens skönhet.

  Resmål Niklas Kämpargård, 2018-12-16 12:10

 • RESA: Budgetcampa i Småland

  RESA: Budgetcampa i Småland

  Ville ut och resa. Småland lockade med härliga skogsmiljöer och små välkomnande sjöar. Både semesterpengen och skatteåterbäringen saknades dock på kontot. Det var så jakten på de prisvärda, lite enklare campingplatserna började.

  Resmål Cecilia Johansson Friberg, 2018-11-15 10:16

 • RESA/Filmbyn Småland: I Astrids filmvärld

  RESA/Filmbyn Småland: I Astrids filmvärld

  Vimmerby har Astrid Lindgrens Värld men Mariannelund har Filmbyn Småland. Visst är det en nostalgikick att se miljöer från till exempel Emil, Pippi och Saltkråkan, och de yngsta har väldigt kul med de interaktiva miljöerna. Och vem vill inte gå in i en studio och "skröla" för full hals?!

  Resmål Klas Johansson, 2018-11-13 10:47

 • Resa: Handla vin i Valpolicella

  Resa: Handla vin i Valpolicella

  Valpolicella ligger i provinsen Verona, strax norr om staden Verona och strax öster om Gardasjön. Området är kanske allra mest känt för sitt Amaronevin, men här hittar man också andra fylliga röda viner, och dessutom fina vita viner.

  Resmål Helena Bergström, 2018-11-11 10:02

 • Resa/Tjeckien: Öl, spa och agent 007

  Resa/Tjeckien: Öl, spa och agent 007

  Det nordvästra hörnet av Tjeckien ligger lätt åtkomligt både från Prag och från den östra delen av Tyskland. Här finns gott om campingar och mycket att se och uppleva i form av dramatisk natur, smakrik öl, vackra kurorter och ett flertal inspelningsplatser från Bondfilmen Casino Royal.

  Resmål Helena Bergström, 2018-09-24 10:39

 • Resa: Rena rama vilda västern

  Resa: Rena rama vilda västern

  Älskar du berättelser om den tid då cowboys och indianer härjade i Amerika, countrymusik, linedans eller västernstil över huvud taget? Då blir du lycklig över ett besök i temaparken High Chaparral.

  Resmål Catharina Höglund, 2018-07-03 09:19

 • Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

  Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

  Lägg namnet Treuchtlingen på minnet, så heter staden där vi fann en ställplats av bästa klass. Att du har restauranger, termalbad och cykelleder in på knuten, gör inte saken sämre.

  Resmål Catharina Höglund, 2018-06-18 18:22

 • Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap

  Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap

  Två sjöar och Göta kanal har gjort Karlsborg till en härlig sommarplats. Nu har orten fått en välutrustad ställplats – självklart med sjöutsikt.

  Resmål Redaktionen, 2017-09-29 13:54

 • Älskade Prag – staden du vill tillbaka till

  Älskade Prag – staden du vill tillbaka till

  Guiderna skulle tala om jugend, barock eller kanske renässans. I våra sinnen blir alla vackra husfasader till ett enat begrepp, det vackra Prag. Floden Moldau med sina broar i allmänhet och Karlsbron i synnerhet förstärker bilden.

  Resmål Catharina Höglund, 2017-03-09 11:26

 • På strövtåg i sydligaste Skåne

  På strövtåg i sydligaste Skåne

  Längst ner i Skåne, så långt söderut du kan komma, ligger vackra Smygehuk. Ställ husbilen i hamnen och ge dig ut på strövtåg längs kusten.

  Resmål Niklas Kämpargård, 2017-03-01 19:45

 • Oemotståndligt fikastopp i Värmland

  Oemotståndligt fikastopp i Värmland

  Resmål Niklas Kämpargård, 2016-11-29 09:18

 • Naturlig skönhet längs Humleslingan

  Naturlig skönhet längs Humleslingan

  Resmål Staffan Knutsson, 2016-11-24 07:53

 • Bäddat för vintercamping i Tännäs

  Bäddat för vintercamping i Tännäs

  Resmål Catharina Höglund, 2016-11-22 16:58

 • Välordnat vid Vänerns strand

  Välordnat vid Vänerns strand

  Resmål Catharina Höglund, 2016-11-15 09:03

 • Topplats vid surfparadis i Tyskland

  Topplats vid surfparadis i Tyskland

  Resmål Catharina Höglund, 2016-10-20 12:52

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206