Frid och ögonfröjd i Norra Kvarken

Publicerad: 2013-02-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi ska göra ett besök på Kvarken Fisk och möts av sådär 12 kilometer slingrig väg, bitvis med tvättbrädekänsla. Det finns mötesplatser här och var, och det är bra för då slipper man backa. Fördelen med slingervägen är att man inte håller högre hastighet än att man hinner glutta mellan träden. Löftesrika utblickar som eldar...

Vi ska göra ett besök på Kvarken Fisk och möts av sådär 12 kilometer slingrig väg, bitvis med tvättbrädekänsla. Det finns mötesplatser här och var, och det är bra för då slipper man backa.

Fördelen med slingervägen är att man inte håller högre hastighet än att man hinner glutta mellan träden. Löftesrika utblickar som eldar på drivkraften framåt. Om du beger dig till Kvarken Fisk, då är målet resan värd.

Inte bara för att tysta magen, utan också för ögonfröjd och sinnesfrid. På yttersta spetsen av halvön känns det som man nått världs ände. Eller åtminstone lands ände. Något ligger det i det, för närmaste fastland österut är Finland.

När magen gör sig hörd så småningom är undsättningen nära. I gårdsbutiken finns sik, abborre, strömming, lax, gädda. Färsk fisk, men också färdiga rätter med fisk som bas, liksom sallader och inläggningar. 
Vill du bli uppassad, så går det bra på bryggserveringen. Vill du äta hemma men slippa matlagningen, kan du välja något av det färdiga. Vill du själv laga din mat, så köper du helt enkelt råvarorna och tillagar dem på ditt eget sätt.

Det här är inte ett ställe att slinta in på enbart för att stilla hungern. Platsen i sig är ett mål att uppleva. Att det dessutom kan erbjuda ett mål i form av mat får ses som extra bonus.

Frid och ögonfröjd i Norra Kvarken

FAKTA
Kvarken Fisk
I Norra KvarkeFisken fångas fisken med garn och ryssja. Sedan går den direkt från havet till gårdsbutiken, där den säljs färsk eller bereds på olika sätt, som genom rökning eller inläggning.

Öppettiderna varierar, liksom utbudet, beroende på tid på året.
Mer information: www.kvarkenfisk.se

Hitta
Sväng av från E4:an någon mil norr om Umeå och följ skyltar mot Täfteå. Fortsätt sedan till Rovögerns fiskelägelängst ut på halvön.
En stor grusplan med gott om plats för uppställning av husvagn eller husbil finns i direkt anslutning till gårdsbutiken.

Camping
AC12, First Camp Umeå
FC588, Umeå Camping Bella Vista
SP204, Coop Forum Umeå

Rulla till toppen