Vackert till vettigt pris i Falkenberg

Publicerad: 2013-06-11   Uppdaterad: 2013-06-12

  Det är det bästa vi har gjort, säger Jan-Olof Johansson, vice ordförande i Lövstavikens Båtförening i Falkenberg. Vi har så mycket trevliga gäster och hamnen har fått liv. Han talar om när föreningen tog beslutet att göra en ställplats vid gästhamnen.  Ja, nog är det liv alltid. När vi kommer är det fullbelagt till...


 

Det är det bästa vi har gjort, säger Jan-Olof Johansson, vice ordförande i Lövstavikens Båtförening i Falkenberg. Vi har så mycket trevliga gäster och hamnen har fått liv. Han talar om när föreningen tog beslutet att göra en ställplats vid gästhamnen.

 Ja, nog är det liv alltid. När vi kommer är det fullbelagt till sista metern, och vi förstår att det var rätt tänkt att anlända tidigt på eftermiddagen. Fast detta hände en dag i juli när sommaren var på sitt bästa humör. Och på gott humör var gästerna runt omkring oss. Fast vi inkräktade på mångas utrymme när vi kom, så syntes inga sura miner. Det var inte första gången vi besökte Lövstaviken Gästhamn i Falkenberg, och det är helt klart en ställplats värd en omväg.

När Lövstavikens Båtförening hade ett av sina möten för fem år sedan, var det en styrelsemedlem som skaffat sig husbil. Denne medlem hade också upptäckt värdet av en vacker övernattningsplats till ett vettigt pris. Och på den vägen är det, att man satte igång att anlägga en ställplats vid sin lilla båthamn. Det nya faluröda klubbhuset med toaletter och duschar kom väl till pass. När vi talade med föreningens vice ordförande Jan-Olof Johansson i höstas, fick vi nyheten att den redan så välutrustade ställplatsen skulle bli ännu bättre, och i början av året stod ett nytt toaletthus med fyra toaletter färdigt. I detta hus ryms också en bättre handikapptoalett med dusch. Även en tömningsplats har nu kunnat byggas och därmed finns all den primära service, där sophantering och vatten ingår, som man kan behöva. Totalt investerade man 1,4 miljoner i förbättringar inför årets säsong.

Falkenberg är en av våra populäraste badorter, och vid vårt besök passar vi på att ta en tur med bilen längs den berömda Skrea Strand. Att hitta en parkering för en husbil är en utopi, men det är kul att se hur det kan vara en fin sommardag vid havet. Och nu är det så lyxigt, att man nästan kan säga att husbilsresenärerna har sin egen strand i Falkenberg. Från ställplatsen går en stig till Stafsingestrand och du har några hundra meter till en härlig sandstrand och havsbad, som faktiskt hittills inte varit så frekventerad.

När vi var på ställplatsen skulle vår dotter med familj komma på besök. Vår måg som har rötter i Falkenberg protesterade mot adressen.
– Inte kan de väl stå på Lövstaviken, det är ju en soptipp!
Ja, det var faktiskt sant fram till för några år sedan. Idag möter du en småbåtshamn, en ställplats och en trivsam miljö vid havet, bara tio minuters cykelväg från Falkenbergs mysiga centrum vid Ätran.

FAKTA
Lövstaviken Gästhamn, SP 117
Sanddynevägen 58
311 32 Falkenberg

Pris: 140 kronor inklusive el/dusch

Rulla till toppen