Campa Bornholm runt

Campa Bornholm runt

Publicerad

Små samhällen med låga vinda huslängor i ockragult och tegelrött är signifikativt för Bornholm. Bara 37 kilometer från Sveriges kust har ön lockat turister i alla tider. Det märks. Inte minst på utbudet av bra och barnvänliga campingplatser.

Under vår resa på Bornholm passae vi på att granskat campingbeståndet på ön. Betyget, en till fem solar, har vi grundat på följande saker:

 • Priset för bil/husvagn, två vuxna och två barn
 • Standard i servicehus och andra lokaler
 • Läget
 • Lekmöjligheter
 • Allmänna intrycket

 Generellt håller Bornholms campingplatser god standard. Familjebadrum tycks vara tidens melodi, för sådana hittade vi på väldigt många platser. Köken är ovanligt stora och välutrustade, vilket hänger samman med det stora antalet cykelturister som bor i enklare stugor eller tält. Samlingsrum med tv finns också på så gott som alla anläggningar. Även tömningsplatser för husbilar är det väl sörjt för. Men framför allt lade vi märke till de välutrustade lekplatserna. Barnen har stort utrymme på öns campingplatser.

Vi berättar inte här om alla detaljer som sophantering, internetuppkoppling, handikappanpassning, miljöåtgärder och säkerhet men även denna service finns med i vårt allmänna intryck.

Varmvatten i duschen får man aldrig utan kort eller pengar, jag tror vi hittade ett undantag. En annan mindre bra detalj är idén att lägga på avgifter när man betalar med kort. Vissa tog upp till fem procent extra.

När vi kör av färjan i Rönne, tar vi av åt vänster och kör norrut i riktning mot Sandvig och Allinge. Den första campingen hittar vi redan på utfarten ur Rönne, sedan följer vi havet runt ön och tittar på platserna i tur och ordning. Körsträckan är mindre än 150 kilometer och du har aldrig längre än 15 kilometer till havet.

Rönne Nordskov Camping
Detta är en trevlig anläggning nära havsbad och sandstrand. De cirka 200 tomterna ligger lite här och var i ett lummigt område med inslag av röda stugor. Lekplatsen är mycket välutrustad med hoppkudde, karusell, gungor och gungbräda. Det finns även minigolf. Fräscht servicehus med familjebadrum. Jättestort välutrustat kök och trevlig matsal. Tyvärr var receptionstiderna knappa och brödservicen indragen redan i början av augusti.
Webbadress: http://www.nordskoven.dk

****

Hasle Familiecamping
Barnvänlig camping nära havet och fin badstrand. På lekplatsen hittar vi hoppkudde, rutschkana, olika gungor och klätterställning. Därtill finns det tillgång till bordtennis, boulebana och minigolf. I servicehuset lägger vi särskilt märke till den fina tvättstugan och barnens rum med minitoalett, minihandfat och barnbad. Butik med brödservice. Gångavstånd till Hasle by. Stor cykeluthyrning.
Webbadress: http://haslecamp.dk/dk/

****

Lyngholt Familiecamping
Den här campingen ligger längs vägen mitt ute bland fälten. Vill man komma till havet får man räkna med fem minuters biltur. Vi tittar in i ett av de två servicehusen och ser att detta håller högsta klass. Här finns även ett poolområde till vilket det är fritt tillträde för campinggästerna. Soliga dagar ligger pooltemperaturen på 24 grader. Lekplatsen är som vanligt mycket välutrustad. Läget och prisbilden drar ned betyget.
Webbadress: www.lyngholt-camping.dk

***

Sandvig Familiecamping
Läget och utsikten är det bästa med den här campingen. Sandvig är ett mycket pittoreskt samhälle med korsvirkeshus och gott om caféer och restauranger. Campingen ligger på gångavstånd från dessa och har dessutom en härlig havsutsikt. Platserna ligger i huvudsak på en sluttning som man lyckats terrassera någorlunda. Servicehuset är lite äldre men på en gavel har två nya familjebadrum tillkommit. Kul lekområde för barnen. Storslagen natur. Butik.
Webbadress: www.sandvigcamping.dk

***

Sandkaas Familjecamping
En och en halv kilometer från Allinge och fem minuters promenad från havet ger Sandkass Familiecamping ett utmärkt läge. Campingen är inte så stor men mycket välutrustad. Lekplatsen är femstjärnig. Vid havet finns tillgång till både klippor och sand och det finns även badbrygga. Fem procents pristillägg vid kortbetalning.
Webbadress:www.sandkaas-camping.dk

****

Gudhjem Camping
Gudhjem är ett av Borholms mysigaste samhällen. Här är också fullsmockat med turister och på hamnparkeringen trängs turistbussarna. Campingen ligger på gångavstånd och har därför ett perfekt läge. Utsikten över havet är magnifik. Servicehuset på sluttningen mot havet får mig att tänka på de kalkade låga husen på grekiska campingplatser. Men invändigt möter vi kakel och klinkers och även om det inte är stort så finns här den service man behöver. Det finns butik och kiosk vid campingen men det är inte långt att gå till en närliggande livsmedelshall. Gudhjem Camping hette tidigare Sletten Camping & Vandrarhjem.
Webbadress: www.gudhjemcamping.dk

***

Sannes Familiecamping
Detta är en riktigt fin camping med stora välordnade tomter, från vilka de flesta har utsikt mot havet. Nära till både klippkust och badvik. Sannes lär vara en perfekt plats att bo på för trollingfiskare. Uppvärmda pooler och fint lekområde. Grillterrassen är den mysigaste vi sett. Den är övertäckt och har gemensamma bord, grillar och rökugn. Här finns, förutom ett bra servicehus med familjebadrum, även bastu, motionsrum och solarium. Max tre kilometer till turistorten Gudhjem.
Webbadress: www.familiecamping.dk

*****

Strandlunden Familiecamping
Den här campingen ligger bredvid Sannes Camping och tycks drivas av samma ägare. Här är servicehusen av äldre modell men välvårdade. Det havsnära läget såväl som närheten till Gudhjem är detsamma. Det höga priset drar ner betyget.
Webbadress: www.strandlundencamping.dk

**

Svaneke Familiecamping
Denna plats är också känd som Möllebakken Familiecamping. Campingen ligger i utkanten av den vackra gamla staden Svaneke. Svaneke blir en av favoritorterna på ön men det blir dessvärre inte campingen. Servicehuset är lite äldre och platsen saknar rent allmänt finish. Samlingrummet vid köket är prytt av plastblommor och luktar mögel. Köket är dock välutrustat. Det bästa med platsen är den fina stranden och närheten till Svaneke.
Webbadress: www.svaneke-camping.dk

*

Hullehavn Camping
Campingen ligger bara 300 meter från staden Svanekes gamla skans. Nära är det också till liten havsvik med sand. Bra servicehus med stort barnrum. Kiosk med servering. Uthyrning av bland annat havskajaker. Välutrustad lekplats och stort och fräscht samlingsrum.
Webbadress: www.hullehavn.dk

****

Nexö Familiecamping
Här ligger campingtomterna fint vid havet, men runt entré och servicehus ser det allmänt tråkigt ut. Dusch och toaletter håller medelgod standard. Liten butik med brödservice. Stort välutrustat kök med bra allrum. Tre kilometer till sandstrand.
Webbadress: www.nexocamp.dk

**

Balka Strand Camping
Balka Strand Camping ligger vid havet mellan Nexö och Dueodde. Den vita sandstranden korades år 2006 till Danmarks bästa badstrand. Detta är öns största camping med ett modernt välutrustat servicehus. Den enda campingen som vi fann med varmvattnet inkluderat i priset. Exklusivt tv- och samlingsrum. Anläggningen är märkt med EU:s miljöblomma. Bra lekplats.
Webbadress: www.balkastrand-familiecamping.dk

****

Bornholms Familjecamping
Mitt i tallskogen ligger den här campingen som bara har några steg till Dueoddes härliga barnvänliga sandstrand. En välutrustad och bra camping som satsat på mycket för barnen. Mysiga grillplatser noterades och här finns även bastu och solarium. Butik.
Webbadress: www.bornholms-familiecamping.dk

****

Dueodde Vandrerhjem og Camping
Även denna camping ligger på behagligt avstånd till öns bästa badstrand. Tomterna ligger i en talldunge med vindskydd mot havet. I ett nybyggt hus finns simhall, duschar och toaletter. Hela huset håller mycket hög standard och tillgång till simhallen har man för 20 danska kronor. På campingen finns välsorterad butik och restaurang och dessutom är det bara 300 meter till flera restauranger vid Dueodde.
Webbadress: www.dueodde.dk

*****

Möllers Dueodde Camping
Ännu en fin anläggning i Dueodde fast här har man 300-400 meter att gå till stranden. Fint poolområde som värms med energi från solen, cirka 24 grader under fina sommardagar. Tennisbana och minigolf. Lekplatsen är enorm med massor av olika redskap och klättermöjligheter. Butik.
Webbadress: www.dueodde-camp.dk

****

Aakirkeby Camping
En liten fin camping som ligger en bit in på ön vid samhället med samma namn. Grönt gräs att stå på och som vanligt är det tänkt på barnen. Bra servicehus. Butik med liten servering. Minigolf, tennis och cykeluthyrning.
Webbadress: www.acamp.dk

***

Gallökken Camping
En trivsam camping nära badstrand men också nära Rönne centrum. Jättefint servicehus och kul lekpark. Barnen har dessutom ett eget lekrum inomhus. Butik.
Webbadress: www.gallokken.dk

***

 

 

Hamnen i Allinge.

Strax vi passerat Allinge, fann vi en härlig rastplats med möjlighet till promenad längs havet.

Guldkorn på Bornhom

 • Gudhjem
 • Svaneke
 • Sandvig

 

Andra plus för Bornholm

 • 30 mil cykelvägar
 • Bra fiske
 • Tre golfbanor
 • Korta avstånd


Mer om Bornholm

Bornholms Velkomstcenter
Vid hamnen i Rönne

DestinationBornholm
www.destinationen.dk

Färjeinformation
www.faergen.se
(Ur H&C nr 6/2010)

 

 

 

 

On
Off

2 kommentarer

 • Resa: Björkliden – med hela fjällvärlden framför dig

  Resa: Björkliden – med hela fjällvärlden framför dig

  Från Björkliden ligger fjällvärlden uppslagen som en öppen bok. Torneträsk, Abisko, Låktatjåkko Fjällstation (den högsta fjällstationen i landet), grottor, forsar och vattendrag. Parkera husbilen på campingen i Björkliden och ta del av fjällens skönhet.

  Resmål Niklas Kämpargård, 2018-12-16 12:10

 • RESA: Budgetcampa i Småland

  RESA: Budgetcampa i Småland

  Ville ut och resa. Småland lockade med härliga skogsmiljöer och små välkomnande sjöar. Både semesterpengen och skatteåterbäringen saknades dock på kontot. Det var så jakten på de prisvärda, lite enklare campingplatserna började.

  Resmål Cecilia Johansson Friberg, 2018-11-15 10:16

 • RESA/Filmbyn Småland: I Astrids filmvärld

  RESA/Filmbyn Småland: I Astrids filmvärld

  Vimmerby har Astrid Lindgrens Värld men Mariannelund har Filmbyn Småland. Visst är det en nostalgikick att se miljöer från till exempel Emil, Pippi och Saltkråkan, och de yngsta har väldigt kul med de interaktiva miljöerna. Och vem vill inte gå in i en studio och "skröla" för full hals?!

  Resmål Klas Johansson, 2018-11-13 10:47

 • Resa: Handla vin i Valpolicella

  Resa: Handla vin i Valpolicella

  Valpolicella ligger i provinsen Verona, strax norr om staden Verona och strax öster om Gardasjön. Området är kanske allra mest känt för sitt Amaronevin, men här hittar man också andra fylliga röda viner, och dessutom fina vita viner.

  Resmål Helena Bergström, 2018-11-11 10:02

 • Resa/Tjeckien: Öl, spa och agent 007

  Resa/Tjeckien: Öl, spa och agent 007

  Det nordvästra hörnet av Tjeckien ligger lätt åtkomligt både från Prag och från den östra delen av Tyskland. Här finns gott om campingar och mycket att se och uppleva i form av dramatisk natur, smakrik öl, vackra kurorter och ett flertal inspelningsplatser från Bondfilmen Casino Royal.

  Resmål Helena Bergström, 2018-09-24 10:39

 • Resa: Rena rama vilda västern

  Resa: Rena rama vilda västern

  Älskar du berättelser om den tid då cowboys och indianer härjade i Amerika, countrymusik, linedans eller västernstil över huvud taget? Då blir du lycklig över ett besök i temaparken High Chaparral.

  Resmål Catharina Höglund, 2018-07-03 09:19

 • Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

  Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

  Lägg namnet Treuchtlingen på minnet, så heter staden där vi fann en ställplats av bästa klass. Att du har restauranger, termalbad och cykelleder in på knuten, gör inte saken sämre.

  Resmål Catharina Höglund, 2018-06-18 18:22

 • Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap

  Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap

  Två sjöar och Göta kanal har gjort Karlsborg till en härlig sommarplats. Nu har orten fått en välutrustad ställplats – självklart med sjöutsikt.

  Resmål Redaktionen, 2017-09-29 13:54

 • Älskade Prag – staden du vill tillbaka till

  Älskade Prag – staden du vill tillbaka till

  Guiderna skulle tala om jugend, barock eller kanske renässans. I våra sinnen blir alla vackra husfasader till ett enat begrepp, det vackra Prag. Floden Moldau med sina broar i allmänhet och Karlsbron i synnerhet förstärker bilden.

  Resmål Catharina Höglund, 2017-03-09 11:26

 • På strövtåg i sydligaste Skåne

  På strövtåg i sydligaste Skåne

  Längst ner i Skåne, så långt söderut du kan komma, ligger vackra Smygehuk. Ställ husbilen i hamnen och ge dig ut på strövtåg längs kusten.

  Resmål Niklas Kämpargård, 2017-03-01 19:45

 • Oemotståndligt fikastopp i Värmland

  Oemotståndligt fikastopp i Värmland

  Resmål Niklas Kämpargård, 2016-11-29 09:18

 • Naturlig skönhet längs Humleslingan

  Naturlig skönhet längs Humleslingan

  Resmål Staffan Knutsson, 2016-11-24 07:53

 • Bäddat för vintercamping i Tännäs

  Bäddat för vintercamping i Tännäs

  Resmål Catharina Höglund, 2016-11-22 16:58

 • Välordnat vid Vänerns strand

  Välordnat vid Vänerns strand

  Resmål Catharina Höglund, 2016-11-15 09:03

 • Topplats vid surfparadis i Tyskland

  Topplats vid surfparadis i Tyskland

  Resmål Catharina Höglund, 2016-10-20 12:52

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206