Vackert läge vid viken

Vackert läge vid viken

Publicerad

I Ängelholm finns en fantastisk plats för såväl husvagnar som husbilar. Här bor du billigt med bra service, och bara ett stenkast från en av Sveriges finaste badstränder.

Läge

Skälderviken ligger 3,5 kilometers cykelväg från Ängelholms centrum och tillhör staden. Här ligger en fin och välvårdad gästhamn med sjöbodar, hamnkrog och stor marin butik. Alldeles bakom sjöbodarna ligger en grön kulle och nedanför kullen har man gjort jättefina tomter för husvagnar och husbilar, 30 elplatser. Du har cirka 900 meter till ICA-butiken i Skälderviken.
Och det handlar kanske om 300 meter till en fantastisk badstrand.
Betyg: 4

Platser
Området är stenbelagt och platserna väl markerade. Det finns flera vattenposter med slangar. Du har inte havsutsikt men i gengäld har du lä när det blåser. Järnvägen delar det vackra samhället och gästhamnen.
Betyg: 4

Service
När du kommer anmäler du din ankomst på Hamnkontoret där du får en kod till servicehuset. Där finns det toaletter och dusch (fritt) och även handikapptoalett, men den var svårtillgänglig med rullstol. Tvättstuga går att hyra. Det är snyggt och fräscht och det finns tvål och riktiga pappershanddukar.
I ett "sophus" blir du av med soporna förstås, men här tömmer du också latrin och gråvatten. Glas och batterier tas om hand. Tyvärr finns ingen plats att tömma fasta tankar.
Betyg: 4

Allmänt
Detta är verkligen en fantastiskt trevlig övernattningsplats med vänligt bemötande. Du får bara stå två dygn och det är nog tur för annars skulle inte så många kunna njuta av platsen. Med priset 150 kronor vill nog många stå längre. Det är öppet hela året, men sommaren är förstås den finaste tiden att komma hit. Du har en trevlig restaurang bara några steg bort och går du under järnvägen till centrum (det är skyltat) så ligger där ytterligare restauranger.
En trevlig sak att göra på sommaren, är att ta en tur med båten Laxen, som ligger strax intill ställplatsen, och fara längs Rönne å in till Ängelholms centrum. Laxen gör tre turer om dagen i varje riktning och ställplatsens gäster har rabatt.
Betyg: 5

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge - 4
Platser - 4
Service - 4
Allmänt - 5
Totalt: 17

FAKTA
SP19 Ängelholms Föreningshamn
Segelvägen 9
262 61 Ängelholm
Tel.: 0431-213 25
Hemsida: www.afh.nu
E-post: info@afh.nu
Antal platser: 30 med el, både husvagnar och husbilar
Pris: 150 kronor inklusive el.
Öppet: Hela året
GPS-koordinater: 56o16'07''N   12o50'31''E

Har du också besökt Ängelholms Föreningsham? Tyck till och sätt betyg på ställplatsens sida.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1491 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 536 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842