Välordnat vid Vänerns strand

Välordnat vid Vänerns strand

Publicerad

Stadsnära, välordnat och trivsamt blir omdömet om Kristinehamns Gästhamn, där man sedan några år erbjuder husbilar att övernatta.

Läge - 5 poäng
Kristinehamn ligger på Vänerns nordöstra strand, vatten och båtar har alltid gett liv åt staden. Hela stadens centrum kantas av en fjord från Vänern och det är vid denna som gästhamnen ligger. Framsynta politiker förstod att komplettera båtgästerna med plats för gästande husbilar, och idag är platsen mycket välbesökt av sådana. Du har endast 700 meter till centrum. Nära till Coop och Lidl.
        
Standard/service - 5 poäng
Detta är en plats som utrustats efter konstens regler. Du har ett handikappanpassat servicehus med toaletter, fria duschar, välutrustat kök och tvättstuga. Komplett källsortering gör du vid en diskret placerad sopstation. Det finns tömningsplats för fasta tankar, vattenposter med slang och rum för latrintömning. På gaveln till servicehuset har du receptionen som är bemannad på eftermiddagarna och är det ingen där så finns anslagna telefonnummer att kontakta. Här finns även kaffeservering och glass och en trevlig minigolfbana.

Uppställningsplatser - 4 poäng
Det finns plats för 36 fordon varav 20 kan få el. Alla står på grus och platserna är markerade. Utsikten består av vatten och båtar. Det är plant.

Allmänt - 4 poäng
Det finns en hel del sittmöbler utplacerade som man kan använda men man kan sakna en gräsplätt vid varje husbil. Men vid minigolfbanan finns en stor gräsyta som kan användas av hamngästerna. Där är det också en bra lekplats. Det som uppskattas är att platsen är prydlig och lugn. Du har badhus på andra sidan vattnet och går till stadens centrum på några minuter.

Du får inte missa att titta in i den museala lanthandeln Ölme Diversehandel mitt i staden. Att ta en cykeltur till Picassoskulpturen är en annan trevlig sysselsättning. Skärgårdsturer med båt utgår från gästhamnen.

Ställplatskollens poäng
(Där skalan är 1 – 5 och 2 utgör godkänt)
Läge - 5
Standard/service - 5
Uppställning - 4
Allmänt - 4
Summa: 18 poäng

FAKTA
Kristinehamns Gästhamn
Hamnvägen 9
681 30 Kristinehamn
Tel.:0550-130 80
Hemsida: www.kristinehamnsgasthamn.se
Öppet: Hela året
Pris: 160 kronor inklusive dusch, el 35 kronor
GPS: N 59o18'40''   E 14o05'41''
 

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1483 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 545 fristående campingplatser och 532 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842